Billede 1

Nu er sikker nedbrydning hævet til et nyt niveau

 

Udsynet fra kabinerne på specialbyggede Hitachi-maskiner gør arbejdet hurtigere og mere sikkert

 

Løvig Nedbrydning ApS har netop investeret i to specialbyggede Hitachi ZX160LC-6 gravemaskiner med hydraulisk løft af førerhuset:

 

”Det er en stor fordel i vores arbejde med nedbrydning, at maskinføreren kan hæve kabinen”, fortæller nedbryder Rune H. Pedersen fra virksomheden i Haderup ved Viborg.

 

”Vi ser nemt ind på 1. etage på de bygninger, vi bryder ned. Det er godt for sikkerheden, fordi der så ikke skal gå en håndmand og samle ting sammen. Arbejdet med at få materialerne videre går også hurtigere, fordi vi kan kigge ned i containerne. Og når vi knuser beton, kan vi også se op i knuseren. Overblikket betyder meget”.

 

 

Billede 2

 

 

En sjælden maskintype

Løvig Nedbrydning er blandt de få virksomheder, der kører med maskiner af denne type:

 

”Vi har gode erfaringer fra en lignende Hitachi-model, og derfor har vi nu valgt de to nye maskiner fra H.P. Entreprenørmaskiner. De har flere forbedringer, der letter førerens arbejde.

 

Nu sidder funktionen til at køre kabinen op for eksempel i joysticken, hvor det tidligere var separate knapper. Det virker meget bedre – og vi har fået en bomventil på, der stopper bommen, inden den når helt i top, så der ikke kommer et ryk i maskinen”, siger Rune H. Pedersen.

 

”Førerhuset er flyttet 30 cm tilbage i forhold til den tidligere model, så man nu sidder 60 cm længere fremme end på en standardmaskine. Som fører skal man lige vænne sig til, at skovlen kommer tæt på, når man krøjer rundt, så derfor har det været godt at få rykket kabinen lidt tilbage”.

 

 

Billede 5

 

 

Stabilitet og mere komfort

”Løftet af kabinen er på op til 1,50 meter, hvor det tidligere var 2,30 meter, og det giver mere stabilitet. Styringen af hydraulikken er blevet endnu bedre og en dobbelt pumpe giver ekstra olie til redskaber som saks og hammer. Vi kører altid på ECO, som er det rigtige tempo til vores arbejde med nedbrydning, og brændstofforbruget ligger stabilt på 12,5 liter i timen”, siger Rune H. Pedersen.

 

”Førerens komfort er forbedret, fordi sædet er dæmpet og joysticken følger med sædet op og ned. Samtidig har solfilm på kabinens vinduer gjort det nemt for klimaanlægget at følge med, og som fører undgår man direkte sol”.

 

Landbrugsbygninger og renseanlæg

Nedbrydning af landbrugsbygninger giver travlhed hos Løvig Nedbrydning ApS: ”Mange gamle landbrugsbygninger er nedslidte og ikke brugbare længere. Der er blandt andet for lavt til loftet, så det er svært at komme ind med maskiner.

Vi kører også meget for forsyningsselskaber og andre offentlige kunder med at fjerne forældede renseanlæg og bygninger. På det seneste har vi lavet nedbrydning af 4 renseanlæg fra midten af 70’erne. Nu laver man i stedet pumpestationer og sender spildevandet videre til nye og større renseanlæg”, forklarer Rune H. Pedersen.

 

Herunder kan du se en video om vores hydrauliske gravmaskiner

 

 

 

 

FAKTA

Hitachi ZX160LC-6: Hydraulisk gravemaskine med løft af førerhuset

  • Arbejdsvægt 18,1 ton
  • Gravedybde 5980 mm
  • Rækkevidde 8700 mm
  • Aflæsningshøjde 6170 mm

 

Yderligere oplysninger

H.P. Entreprenørmaskiner A/S
Distriktschef P.C. Nørgaard
Tlf.: 21 44 10 10
E-mail pc@hpe-as.dk