Træning ruster installatører til salg af douchetoiletter

Markedet for douchetoiletter er støt stigende, men ikke alle installatører har den nødvendige viden og erfaring til at imødekomme efterspørgslen. Derfor afholder Geberit AquaClean-installatørtræning som skal sikre, at installatørerne får viden, salgsteknikker og ikke mindst erfaring med montering af douchetoiletter.

 

Man skal ikke mange år tilbage i tiden før douchetoiletter var en sjældenhed rundt om på de danske badeværelser. I dag er billedet et helt andet. Hos Geberit melder man om stigende salg af producentens douchetoilet-serie med navnet AquaClean, og intet tyder på, at den udvikling vender lige foreløbig.

 

På trods af douchetoiletternes popularitet er det ikke alle installatører, der har erfaring med salg og montering af et douchetoilet. Derfor afholder Geberit installatørtræning, der har til formål at give installatører viden og erfaring, så de kan imødekomme kundernes stigende interesse for douchetoiletter.

 

Tryghed gennem træning

Blandt installatørerne, som har gennemgået installationstræning hos Geberit, er Anders Nyholm fra Bedre Bad, Hørsholm. Anders Nyholm har flere års erfaring med douchetoiletter og har solgt Geberits AquaClean toiletter, siden de blev introduceret på det danske marked.

Det er vigtigt for ham at holde sig ajour, og derfor deltager han i Geberits installatørtræning, når nye produkter introduceres. Installatørtræningen giver ham mulighed for at have det nye produkt mellem hænderne, inden den første bestilling kommer.

 

”Selve produkterne er blevet mere avancerede og stiller større krav til mig som installatør. Derfor er det rart at få tips og tricks til korrekt installation. Samtidig er det fedt at prøve nye teknikker af i trygge rammer, hvor det ikke koster dagens omsætning at lave begynderfejl,” fortæller Anders Nyholm.

 

Træning i teknik og salg
Geberits AquaClean-installatørtræning handler imidlertid ikke kun om de tekniske aspekter af douchetoiletterne. Til træningen er der også afsat tid til salgstræning og undervisning i forskellige salgsteknikker for at imødekomme den stigende efterspørgsel.  

 

”Det kan være grænseoverskridende for VVS-installatører at påtage sig rollen som sælgere. De opfatter sig selv som håndværkere, der løser problemer, men i dag er det forventet, at den moderne håndværker også kan inspirere i forhold til trends og hjælpe med produktvejledning,” siger Bent Knudsen, som er Country Director hos Geberit i Danmark.

 

En del af kurset har fokus på upselling, hvor installatørerne lærer om, hvordan man kan rådgive kunden til at købe mere eller særlige produkter med større avance. Dette kan være en svær opgave, men vil være installatørerne til stor gavn.

 

”Vi kan se en klar tendens til, at installatører kan øge indtjeningen med et større fokus på rådgivning af kunden og mersalg. Den udvikling vil vi naturligvis gerne støtte op om, og derfor tilbyder vi vores installatørtræning, der ruster installatørerne til mersalg,” siger Bent Knudsen. 

 

Hos Geberit ser man en klar tendens til øget omsætning hos de installatører, der har et fast fokus på rådgivning og mersalg. Derfor er salgstræning en fast del af AquaClean-installatørtræning.

 

Yderligere oplysninger:

Vedr. produkter: Karin Busk Thygesen, Geberit, tlf.: 86 74 10 86 eller karin.buskthygesen@geberit.dk

 

Vedr. pressemateriale: Mathias Kragelund, Kragelund Kommunikation, tlf. nr.: 8788 2034, mail: mhk@kragelund-kommunikation.dk