Geberit x Bedre Bad

Nyt træningsakademi løfter fagligheden blandt lærlinge


Bedre Bad har i samarbejde med bl.a. Geberit skabt et nyt, innovativt træningsakademi, der både skal udvikle elevernes tekniske evner og sikre en bedre relation til kunderne. Formålet er at løfte standarden blandt VVS’ere, og initiativet bliver hilst velkommen af brancheforening.


Opgaverne på landets byggepladser bliver mere og mere komplicerede, og i den udvikling spiller uddannelse en vigtig rolle. Derfor har Danmarks største VVS-kæde, Bedre Bad, netop åbnet et nyt træningsakademi for lærlinge, der skal løfte deres faglighed og give dem mere praktisk erfaring.

Akademiet er resultatet af et stærkt samarbejde mellem Bedre Bad og 27 samarbejdspartnere. En af dem er sanitetsvirksomheden Geberit, der står for undervisning og en række fysiske træningsinstallationer, hvor lærlingene får mulighed for at blive fortrolige med bl.a. GIS-systemet, indbyggede cisterner og CleanLine afløbsrender.

”For at blive en god håndværker har man behov for at få tingene mellem hænderne og øve sig, så fejlene ikke begås ude hos kunderne. Derfor er det også i vores interesse, at kommende VVS’ere får endnu mere teknisk kompetence og bliver dygtigere,” siger Peter Mølgaard, Sales Manager for BtC hos Geberit Danmark.

En god VVS’er er ikke kun teknisk smart
Men en god håndværker skal også være dygtig til at se kundens behov. Derfor vil lærlingene udover tekniske færdigheder blive trænet i kundeservice og kommunikation:

”Vi har en klar ambition om at fremme den kommende VVS-generations evne til at levere de allerbedste løsninger til kunderne. Ved at lære dem at håndtere relationen til kunden professionelt og konstruktivt sikrer vi, at de ikke blot bliver dygtige fagfolk, men også enestående serviceudbydere,” forklarer Vibeke Biune, direktør hos Bedre Bad.


”Private aktører er afgørende for uddannelsen”

Hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 2.700 installationsvirksomheder, hilser underdirektør Tina Voldby det nye initiativ særdeles velkommen:

”Det er afgørende, at lærlinge på VVS-energiuddannelsen bliver introduceret til de nyeste VVS-tekniske løsninger og produkter under uddannelsen. Leverandører og producenter, som fx Geberit, kan netop være med til at sikre dette. Vi kan kun opfordre skolerne til at tage imod tilbuddet og dermed styrke undervisningen.”


Træningsakademiet ligger i Bedre Bads nye domicil i Farum, og de første hold af lærlinge er allerede i gang med deres kurser. Udover otte træningsakademier om året afholder Bedre Bad også montørkurser og lederkurser i de nye træningslokaler.

___

Om Geberit
Geberit-gruppen, der har aktiviteter verden over, er førende på markedet i Europa inden for sanitetsprodukter. Som en integreret koncern har Geberit en meget stærk lokal tilstedeværelse i de fleste europæiske lande og er derfor i stand til at levere unik merværdi inden for både sanitetsteknologi og badeværelseskeramik.

Produktionskapaciteten omfatter 26 produktionsanlæg, hvoraf de 4 har oversøiske placeringer. Koncernens hovedkvarter ligger i Rapperswil-Jona i Schweiz. Med omkring 12.000 medarbejdere i over 50 lande genererede Geberit en nettoomsætning på 3,4 mia. CHF i 2022. Geberits aktier er børsnoteret på SIX Swiss Exchange. Geberits aktier har været børsnoteret på SMI (Swiss Market Index) siden 2012.

Kontaktinformation