Lyddæmpende rør letter installatørernes arbejde

Et gennemtænkt system, der er nemt at implementere, har stor betydning for installatørens daglige arbejde. Geberit Silent Pro afløbsrør har en lav vægt, er hurtige at tilpasse og nemme at montere.

Der sker ting og sager i Herning midtby, hvor et større byggeprojekt er i fuld gang. 350 boliger skal renoveres og omdannes fra arbejderboliger i 50’er stilen til moderne huse til beboelse for både unge, ældre, børnefamilier og singler. Det er boligselskabet Fruehøjgaard, der sammen med Aarstiderne Arkitekter, står bag projektet, mens Rambøll er totalrådgiver,
 
For at forhindre larm fra afløbet har man ønsket at installere lyddæmpende rør i boligerne. Det er nemlig en god måde at forebygge støj, når mange mennesker bor samme sted. Men en sådan installation er næsten aldrig helt problemfri for installatøren.
 
”Der er næsten altid for lidt plads, når vi skal installere afløbsrør i etagebyggerier med mange lejligheder”, siger Søren Jespersen, som er VVS-installatør på projektet i Herning.
 
Og derfor er et gennemtænkt afløbssystem af stor betydning for installatørens arbejde. Derudover er der en række lovgivningsmæssige krav, foruden kravene fra bygherren, der skal gå op i en højere enhed.

 

Små og lette rør gør arbejdet nemmere

Til dette formål valgte boligselskabet VVS-leverandøren Geberits afløbsrør ved navn Silent Pro. Foruden dets lyddæmpende funktion er fordelene her, at produktet vejer meget lidt og fylder mindre. På den måde bliver det nemmere for installatøren at lave mere smidige samlinger på mindre plads.
 
”Det er afgørende, at systemerne er lette at håndtere, særligt hvis der er trange pladsvilkår. Rørene skal være nemme at tilpasse og skære over, så man kan montere systemet korrekt”, fortæller Søren Jespersen.
 
Han peger samtidig på, at en hurtig leveringstid og et bredt udvalg var nogle af topprioriteterne, da man skulle finde en producent.
 
I et stort byggeprojekt, som Fruehøjgaards projekt i Herning, er der mange økonomiske, sikkerhedsmæssige og ikke mindst håndværksmæssige faktorer at holde styr på. Og derfor er et gnidningsfrit samarbejdet med leverandører og produkter, der virker, endnu mere vigtigt.
 
”Jeg vil helst arbejde med velkendte produkter, som jeg ved fungerer,” siger Søren Jespersen, der generelt har gode erfaringer med Geberit.