Hver fjerde dansker planlægger badeværelsesrenoveringer

Annonce

Hver fjerde dansker planlægger badeværelsesrenoveringer

Hver fjerde dansker planlægger en badeværelsesrenovering inden for de kommende år. Men drømmen om det nye badeværelse er ikke ens for alle, den ændrer sig nemlig med alderen. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for vvs-producenten Geberit.

Badeværelsesrenovering har fået en helt ny betydning blandt danske forbrugere. Teknologiske toiletter og designdetaljer er kommet på bestillingslisten, når toiletterne i de danske hjem bliver opgraderet til moderne badeværelser, det viser en ny undersøgelse fra Geberit. 

Med på velværelsesbølgen

Dårlig lugt, fedtede fingre og trist terrazzo er på vej ud med badevandet. Ifølge analysen skriver mere end hver tredje nemlig berøringsfri funktioner og automatisk lugtudsugning på ønskelisten til det nye drømmebadeværelse. Knap hver anden vil gerne have flot design. 

”Den internationale velværelsestrend er kommet til Danmark, og undersøgelsen bekræfter vores oplevelse af, at de danske forbrugere nu for alvor er ved at komme med på bølgen. Den viden vil vi selvfølgelig gerne dele med vvs-installatørerne, så de er endnu bedre rustet til at servicere deres kunder,” udtaler Geberits danske landechef, Bent Knudsen, om undersøgelsens resultater.

Mændene planlægger, kvinderne indretter

Ifølge undersøgelsen holder de danske forbrugere fast i de klassiske kønsroller, når badeværelset skal renoveres. Hver tredje mand planlægger selve renoveringen, mens det kun er hver femte kvinde, der tumler med de tanker. 

Til gengæld drømmer hver anden kvinde om flot design på badeværelset, mens det blandt mændene kun er godt hver tredje, der tænker i de baner. Tilsvarende foretrækker hver anden kvinde et væghængt toilet, hvor knap halvdelen af mændene foretrækker et traditionelt gulvstående toilet. 

Drømmen ændrer sig med alderen

Der ikke helt enighed om, hvilken teknologi der hører til på det moderne badeværelse. Mere end hver anden af de unge mellem 18 og 34 år er for eksempel interesseret i musikinstallationer, mens de ældre årgange viser større interesse for douchetoiletter. Faktisk drømmer mere end hver fjerde dansker på 55 år eller derover om et douchetoilet. 

Design er en vigtig del af de danske badeværelsesdrømme, men særligt i aldersgruppen 35-54 år bliver der udvist begejstring for tanken om flotte toiletmøbler samt berøringsfri funktioner i armatur eller betjeningsplader. Det er også i den aldersgruppe, der er flest planer om at opgradere badeværelset. Godt hver tredje mellem 35 og 54 år planlægger en renovering. 

Hvad koster et nyt badeværelse?

Selvom mange danskere drømmer om toiletteknologi og delikat design, er de endnu ikke helt indstillet på at investere i badeværelsesdrømmen. Armbevægelserne er små, og blandt renoveringsplanlæggerne forventer hver fjerde at spendere mellem 20.000 og 40.000 kr. på projektet. Kun hver tiende forventer at bruge mere end 100.000 kr. 

”Det kan være tegn på, at danskerne endnu ikke er klar over, hvad det reelt set koster at bygge deres drømmebadeværelse,” siger Bent Knudsen.
Kontaktinformation
Geberit A/S
Lægårdsvej 26
8520 Lystrup
Tlf:86741086
Email:  
Hver-fjerde-dansker-planl-gger-badev-relsesrenoveringer
Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555