Kasein vægmaling

Kasein vægmaling

Erfaringer fra århundreder og den nye bevidsthed om økologiske byggematerialer og malinger sætter igen et fokus på kasein i moderne vægbehandlinger og således også på et produkt som kasein-maling. På grund af bekvemmeligheden med dispersionsmalinger, som er fremstillet på et kemisk grundlag, har kasein-maling været gået i glemmebogen. Men kasein-maling tilbyder et bredt udvalg af farver, den er praktisk, og frem for alt er det mere naturlige vægmalinger. 

 

Kasein vægmaling er nem at påføre, opløsningsmiddelfri og økologisk. Derfor er naturbaserede vægmalinger ikke blot miljøvenlige, men de formidler også i deres udtryk på væggen en naturlig livsfølelse.

 

Farvepigmenter på naturlig basis

Basis for kasein-malingens naturlighed er ved siden af vand, kridt og fint stenmel frem for alt mælkeproteinet kasein. Dette proteinstof erstatter i naturlige malinger bindemidlets funktion, og bliver også ofte betegnet kaseinklæber. På baggrund af århundrede gamle opskrifter bliver farven først blandet på pulverform. Dette opløses i vand og røres færdigt lige før det skal anvendes.

 

Her findes en oversigt over alle disponible pigmenter.

 

I sin grundsubstans er kaseinmaling hvid. Ved at tilsætte farvepigmenter efter sin personlige smag kan skabes kraftige naturlige farver, som er typiske for kaseinmalinger. Herved frembringes på naturlig basis behagelige og smukke farver. En behandling af væggen med økologiske vægmaling gør væggen både tiltalende og holdbar.

 

Let og sikkert at arbejde med

Vægbehandling med kaseinmaling er utroligt nemt. Tørpulveret røres op med vand i det vejledende blandingsforhold, og de udvalgte farvepigmenter røres i. Malingen påføres med pensel, rulle eller sprøjte. Ved stærkt sugende underlag anbefales at forbehandle med kasein-grunder så der opnås et ensartet og pænt resultat. Kasein filler/spartelmasse egner sig fortrinligt, når man ønsker at behandle sine vægge med naturlige materialer.

 

Så tillokkende, som de mangfoldige muligheder med blandinger af farvepigmenter, er også den typiske fine mejeriduft ved kaseinmaling. Dette understreger yderligere den naturlige charme ved den økologiske vægmaling. Og de som ikke bryder sig om den milde mælkeduft kan vælge blandt lugtfrie malinger, hvor mælkeproteinet er tilsat gennem planteprotein. Yderligere information om kaseinmaling kan udleveres efter forespørgsel. 

Kontaktinformation