<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Teglfacader med varme og gloed den nye politiskole i Vejle
Egernsund Wienerberger

Annonce

Teglfacader med varme og glød – den nye politiskole i Vejle

Egernsund Wienerberger A/S har leveret en flot teglløsning til nybyggeriet.

 

Den nye politiskole i Vejle udgør et uddannelsescenter på ca. 20.000 m², omfattende en bred vifte af både teoretiske og praktiske træningsfaciliteter. Projektet omfatter renovering og ombygning af flere eksisterende bygninger samt 9.500 m² nybyggeri.

 

Nybyggeri med kontrast og samspil

Til nybyggeriet har Egernsund Wienerberger A/S leveret en flot og stilren teglløsning, som danner fin kontrast til og samspil med de eksisterende bygninger, fortæller Salgschef Jesper Waldemar:

 

”Det er blevet en teglfacade med varme og glød og et lidt glaseret udtryk med gult og grønligt islæt, som næsten får overfladen til at smelte sammen i kontrast til den klassiske blødstrøgne tegl.”

 

 

FG__3129

 

 

Frithængende teglbjælke

”Der er som sådan tale om regulært murværksarbejde, men en spændende løsning bør dog fremhæves, nemlig den store, frithængende teglbjælke, som svæver hen over indgangspartiet. Bjælken er en specialløsning, som kræver stor faglig viden, og som vi laver beregninger på”, forklarer Jesper Waldemar.

 

”Disse beregninger bliver derefter gennemgået af projektets ingeniører. Vi hos Egernsund Wienerberger er stærke på rådgivningsdelen og har et hold af dygtige specialister til dette samt en projektafdeling med konsulenter, som udelukkende kigger på specialløsninger, såsom denne særlige bjælkeløsning”, fortsætter Jesper Waldemar.

 

 

FG__4032

 

 

Mange udtryksmuligheder med mursten

”Men jeg skal også fremhæve det øvrige flotte teglarbejde på gavle og facader. Vi hos Egernsund Wienerberger har som fagmænd stort kendskab til mulighederne i tegl i det hele taget. Vi har mange mærker at trække på, med forskellige udtryksmuligheder i murstenene. Vi vil gerne rådgive på det konstruktionsmæssige også. Der er f.eks. noget, der hedder konsoller, når man hænger murværksoverliggere op, som her. Dér går vi ind og vurderer, om en bjælke af en vis størrelse eventuelt kunne skaleres ned, hvis det giver mening økonomisk”, slutter Jesper Waldemar.

 

 

FAKTA om bygningen

Adresse: Soldalen 8, 7100 Vejle

Projektperiode: Marts 2017 – medio 2020

Omfang: 20.000 m²

Bygherre: Bygningsstyrelsen, Skanderborg

Arkitekt: ERIK arkitekter

Landskab: ERIK arkitekter

Ingeniør: Norconsult

Kontaktinformation
Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
DK-3200 Helsinge
Tlf:+45 7444 2540
Email:   salg@egernsund.com