<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Egernsund Tegl Soliditet i design og materialer BoA
Egernsund Tegl Soliditet i design og materialer

Annonce

Egernsund Tegl Soliditet i design og materialer

Det nye boligkvarter i Roskilde, Himmelev Have, er opført i en enkel funkisstil, hvor det brunbrændte tegl og facadens recesser giver boligkvarteret et levende udtryk.

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

Himmelev Have er beliggende på den grund, hvor Frøbel Seminariet tidligere havde adresse, og det er et eksklusivt område i Roskilde med udsyn til både fjorden og domkirken i bymidten.

 

Sagsarkitekt Lars Rath fra White Arkitekter bor selv i Roskilde, og han har derfor kunnet følge både byggeprocessen og lokaldemokratiet nøje:

- Stig Nørnberg fra FB Gruppen kontaktede mig i 2013 omkring byggeriet, som vi før havde været involveret i med en anden aktør. På det tidspunkt var der ikke udviklet lokalplan, og der var på det tidspunkt en voldsom modstand fra naboerne til grunden.

 

Det er naturligt, at folk er nervøse og usikre, når der kommer noget nyt, som man ikke kender, men min fornemmelse er, at de fleste kritikere fra dengang er helt godt tilfredse i dag.

 

Lokalplanen blev vedtaget af Roskilde Kommune med 16 stemmer for og 12 i mod i marts 2014, og man havde i lokalplanen imødekommet de mange nabo-indvendinger ved at tillade 1 etages højde mod parcelhusene og rækkehusene i området, 2 etagers højde i midten, og mod plejehjemmet kunne man bygge i tre etager.

 

Minimalistisme giver ro

Himmelev Have består af 74 boliger, heraf tre punkthuse med i alt 30 lejligheder og seks penthouselejligheder. Byggeriet startede op i september 2014 og blev afleveret i februar i år.

 

Ifølge Lars Rath har den grundlæggende arkitektoniske ide været at anvende de samme designelementer og materialer i hele bebyggelsen, så man får et roligt og ensartet udtryk:

 

- I lokalplanen har man vedtaget, at bebyggelsen ikke skal stikke ud fra landskabet, når man ser op mod Himmelev fra havnen. Derfor valgte vi mursten i en mørk farve, som omtrent svarer til den sten, der er anvendt på det nærliggende plejecenter Bernadottegården.

 

Stenen Brown Devil fra Egernsund Tegl er sammen med facadens recesser med til at give bygningen et levende udtryk. I dag er murstene selvfølgelig kun en skal, men af æstetiske grunde forsøger jeg at bruge tegl så meget som muligt i vores projekter, da materialet ud over at have en minimal vedligeholdelse også patinerer flot.

 

 

Projekt Fakta

Adresse: Himmelev Have, Roskilde

Arkitekt: White arkitekter A/S

Ingeniør: IngCon A/S

Landskabsarkitekt: Landskabsarkitekterne Roskilde I/S

Bygherre: FB-Gruppen

Bebygget areal: 8.700 m2

Byggesum: Ikke oplyst

Byggeperiode: September 2014 – februar 2016

Kontaktinformation
Egernsund Wienerberger A/S
Rørmosevej 85
DK-3200 Helsinge
Tlf:+45 7444 2540
Email:   salg@egernsund.com