<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Efteruddannelse er vejen til et bedre byggeri
Danvak

Annonce

Efteruddannelse er vejen til et bedre byggeri

Byg bedre og byg rigtigt første gang. Det er mantraerne hos Danvak, det uvildige netværk for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima. Manglende opdatering af faglig viden og praktisk håndtering er fortsat ofte skyld i fejl og dårligere byggeri i en branche i konstant og hastig udvikling.

 

Tekst af Rune H. Jensen

 

Hos den fagtekniske forening Danvak arbejder man for at højne medlemmernes kompetenceniveau via kurser, konferencer og netværk i en tiltagende tværfaglig byggebranche. Her er man ikke i tvivl om, at én af de væsentligste måder at opnå et bedre byggeri på foregår via løbende efteruddannelse:

 

- Der sker desværre stadig alt for mange fejl og uheldige installationer i byggeriet, som ofte skyldes, at man ikke er helt opdateret på de tekniske detaljer, i det man arbejder med. Hvis man vil forhindre dét, så er efteruddannelse alfa og omega. Det er en afgørende faktor for, at vi kan bygge bedre – og bygge rigtigt første gang, så der ikke skal bygges om. Dermed undgår man ekstra materialeforbrug, uforudsete omkostninger og skåner miljøet, siger Claus Andreasson, generalsekretær i Danvak.  

 

Danvak 2_1600

 

Læs også: Danvak: Dårligt indeklima kan spores tilbage til byggeprocessen

 

Både teori og praksis i ét

Ifølge Danvak er der kort sagt behov for et langt større fokus på teknisk opdatering og efteruddannelse. Og det gælder alt fra viden om ny produktudvikling, metoder og digitale landvindinger til nye standarder, regulativer og lovkrav.

 

- Derfor samarbejder vi også med nogle af de dygtigste specialister fra universiteterne og den øvrige branche. Vi er en uvildig forening, som formidler både det teoretiske og det praktiske i samme kursus. Det giver værdifuld viden og også resultater på bundlinjen for virksomhederne, fortæller Claus Andreasson.

 

Der er brug for en anden indstilling

Han påpeger, at byggeriet er en konkurrerende branche, hvor det nogle gange går lidt for hurtigt og uden rettidig omhu. Men hvis man ikke investerer i efteruddannelse og opdateret viden, så skyder man sig selv i foden, fordi det kan komme til at koste dyrt siden hen, anfører Claus Andreasson, og pointerer:

 

- Der er et stort potentiale for opdatering og efteruddannelse i branchen. Det gælder både den nyuddannede ingeniør og ingeniøren med mange års erfaring. Og så giver det samtidig gode netværksmuligheder for den enkelte i en mere og mere tværfaglig branche.

 

Det handler om at bygge rigtigt fra starten, så vi både får et bedre byggeri, sparer CO2, penge og energi.

Kontaktinformation
Danvak
Islands Brygge 26, 4. tv.
2300 København S
Tlf:36 36 90 60
Email:   info@danvak.dk