<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Den perfekte rede
Den perfekte rede

Annonce

Den perfekte rede

Indlæg af Gitte Krusholm Nielsen, adm. direktør hos Danske Tegl

 

Vi var lige landet på Tenerife til en lidt afkortet ferie. Noget med et par teenagepiger og en Kygo koncert i Royal Arena, der ikke kunne diskuteres. Så vi var landet ved midnat og var lidt klatøjede endnu.

 

Umuligt

Med i rygsækken havde jeg opgaven med at skrive denne artikel.

Ude på terrassen gik det lidt trægt med at finde de gode vinkler frem. Med et smørret grin sagde min yngste datter, Marie:

 

- Du skal da bare vinkle det så det er helt aktuelt. Vinterferie og Valentines Dag!

 

- Umuligt, lød det straks fra min mand.

 

Han er ingeniør og kunne slet ikke se nogen som helst sammenhæng mellem tegl, byggeri og Valentins Dag. Sådan en udfordring må man ALDRIG lade gå fra sig. Så her kommer mit bud.

 

Læs mere om Tegl

 

En fælles ledestjerne

Lad os lige få begreberne på plads:

 

Den 14. februar, Valentins Dag, er for nogen en stærkt romantisk dag med roser, chokolade og slet skjulte drømme om en fælles fremtid. Byggeri kan beskrives som den investering vi sætter ca. 60% af vores formue i, og hvor vi bygger rede om kap med naboer og boligmagasiner, imens banken gnider sig i hænderne.

Der er med andre ord to meget stærke koncepter med en fælles ledestjerne: at indfri vores drømme om det gode liv! Nu kunne artiklen jo sådan set godt slutte her, men mit lille ingeniør-gen fornægter sig ikke, så der skal da også lidt fakta på bordet. For hvad er så egentlig det skønne liv i den perfekte rede? Svarene er mange, men jeg vover en maggi-terning med et par tendenser.

 

Sundt og smukt

Vi vil gerne bo smukt og sundt.

 

I januarudgaven af boligmagasinet BEDRE HJEM kan man således læse, at vi danskere elsker det sunde og smukke byggeri. Byggeri med historisk vingesus, charme og sjæl og hvor der er brugt gedigne og gennemprøvede byggematerialer. Med andre ord den perfekte rede.

 

Kvalitet og holdbarhed

Vi vil have kvalitet, som vi kan være stolte af.

 

Ikke overraskende viser en undersøgelse fra 2017 af YouGov, at det netop er murmestervillaen, der er stærkt populær. En god gammel kending, som for længst har bevist sit værd. Danskerne foretrækker ydervægge af mursten og røde teglsten på taget!

 

I artiklen minder de os i øvrigt lige om, at den type byggeri er bæredygtigt. Logik for burhøns kunne man fristes til at sige. De var kloge nok i gamle dage, drevet af sund fornuft og økonomisk sans.

 

Glem vedligehold

Vi gider ikke at bruge tid på at vedligeholde.

På Valentins Dag står Interflora, Jensens Bøfhus og andre i kø med færdige koncepter til den perfekte oplevelse. Plug-and-play! Det er nemlig sådan vi foretrækker det i dag. Så vi kan koncentrere os om at nyde det gode liv.

 

Den samme tendens skinner stærkt igennem, når talen falder på bolig og vedligehold. Der slægter vi vores forfædre på. De ville heller ikke bo i en bolig, som skulle vedligeholdes i tide og utide. Det tager tid og koster penge, uden at bidrage nævneværdigt til lykken.

 

Præsten og forloveren

Nu ved jeg jo godt, at det ikke er murmestervillaen, som dominerer det nye byggeri. Tiden og de arkitektoniske tendenser er for længst videre, men materialerne og byggeteknikkerne består. Murværket dominerer i de nye kvarterer og gadebilleder, som skyder op i landet i disse år.

Som bonusinfo kan oplyses, at Boligsiden.dk´s database viser, at når der står ”murmestervilla” i salgsopstillingen, så er salgstiden i gennemsnit 46 dage kortere end andre huse.

Så mangler der bare at booke præsten og forloveren. Voliá!

Danske-Tegl

DANSKE TEGL

DANSKE TEGL er en stærk brancheforening, der gennem dialog med borgere, politikere, myndigheder og andre brancheorganisationer påvirker det moderne samfund, det murede byggeri, miljø og uddannelse.

Kontaktinformation
DANSKE TEGL
Vesterbrogade 1 E 2. sal
1620 København K
Tlf:+45 7114 1440
Web:
Email:   gkn@dansketegl.dk