DS Stålprofil Aarets Arne 2023 2048x1365px-Hero1

Hvem vinder årets Arne?

 

Hele to projekter med DS ståltag er nomineret til den prestigefyldte pris.

 

I “Årets Arne”-pris 2023 er der særligt fokus på bæredygtighed i form af langtidsholdbart håndværk, robuste materialer og en arkitektur, der skaber livskvalitet for brugerne. Både Børnehuset Grønnegården og Børnehuset Egedammen passer perfekt ind i den profil med både bæredygtige og langtidsholdbare ståltagsprofiler.

 

DS Stålprofil Aarets Arne 2023 2048x1365px-Hero2
 

Børnehuset Grønnegården er opført med fokus på at skabe et Svanemærket byggeri, der er CO₂-neutralt uden at gå på kompromis med hverken indeklima, lys eller atmosfære for brugerne i børnehuset. Projektet er beklædt med hele 1.600 m2 ståltag, som skaber sammenhæng mellem byggematerialerne i træ samt genbrugstegl og tagets store solcelle-profiler. Ståltaget er naturligvis miljøvenligt og langtidsholdbart. Den særlige overfladebehandling sikrer, at der i forbindelse med regnvandsudledning ikke udledes tungmetaller eller andre kemikalier til det omkringliggende miljø, hvilket er gavnligt for både miljøet og børnehusets børn og voksne.

 

Børnehuset Egedammen er ligeledes blevet opført med bæredygtigt Pandeplade ståltag, og de to projekter bliver beskrevet som Danmarks første Svanemærkede og CO₂-neutrale institutioner. Materialevalget er blevet nøje valgt ud fra en bæredygtighedstankegang, hvor materialerne i træ, genbrugstegl og stål understøtter naturoplevelsen. Børnehuset er desuden bygget som en trelænget bondegård i massivt, svanemærket træ, isoleret med træfiberisolering og beklædt med GreenCoat® Pandeplade ståltag. 

 

DS Stålprofil Aarets Arne 2023 2048x1365px

 

Bæredygtig tagbeklædning

Begge projekter har en tagbeklædning i Cradle to Cradle® certificerede DS Pandeplader produceret af bæredygtigt GreenCoat® stål. Begge løsninger er virkelig flotte og detaljerede, og de viser tydeligt, hvor fint stålbeklædning kan kombineres med andre byggematerialer og dermed give arkitekterne rig mulighed for at skabe og forme helt unikke og langtidsholdbare bygningsdesigns.

 

Med DS Pandeplade tagbeklædning går design hånd i hånd med lang holdbarhed, nem vedligeholdelse og konkurrencedygtig pris. Særligt i smukke kombinationer med træ og genbrugstegl viser stål sin enestående styrke, når ønsket er at skabe et CO₂-neutralt byggeri. Stål er et let og tyndt materiale (0,60 mm), der stiller mindre krav til den bærende konstruktion, end hvis der anvendes tungere tagbelægninger. Samtidig har stålplader en utrolig lang levetid - og er genanvendelige.

 

GreenCoat® stålbeklædning fra DS Stålprofil er en dokumenteret bæredygtig løsning, der fremstilles miljøvenligt og med økologisk rapsolie. Produktionsprocessen, genanvendeligheden og det faktum, at der ikke i forbindelse med regnvandsafledning udledes tungmetaller eller andre kemikalier til det omkringliggende miljø, gør produktet attraktivt til grønne byggeprojekter.

 

Hvem vinder Årets Arne 2023?

Alle har haft mulighed for at indstille arkitektur, der kan defineres som fremragende ny arkitektur i hovedstaden. De 19 nominerede værker er til afstemning blandt foreningens medlemmer, hvorefter de bliver vurderet af en jury. Vinderen kåres til Arkitektforeningen Københavns nytårskur i Nikolaj Kunsthal d. 27. januar 2023. 

 

Du kan læse mere om de nominerede på Arkitektforeningens hjemmeside.Kontaktinformation