AaretsArne2023-Egedammen-HeroTxt

Årets Arne 2023 - Vinderen er...

 

Den prestigefyldte arkitekturpris "Årets Arne” 2023 går til "Børnehuset Egedammen", der både er klimaoptimeret og smukt. Tagbeklædningen er i det tidsløse stålprofil DS Pandeplade 22-270.

 

Fredag den 27. januar blev Årets Arne 2023 uddelt ved Arkitektforeningen Københavns nytårskur.

 

Vinderprojektets tag er beklædt med DS Pandeplade 22-270, som er en tidsløs designløsning, der er velegnet til både nybyggeri og modernisering. Stålbeklædning er et let materiale, der ikke fylder meget – og ikke er krævende hverken i forhold til konstruktion eller vedligehold. Et langtidsholdbart produkt, der vinder på flere plan, når man tænker i bæredygtige og klimavenlige løsninger.

 


Det flotte projekt har et særligt fokus på bæredygtighed i form af langtidsholdbart håndværk, robuste materialer og en arkitektur, der skaber livskvalitet for brugerne.

 

Værket beskrives som et af Danmarks første Svanemærkede og CO₂-neutrale institutioner, hvor alt tager udgangspunkt i en bæredygtighedstankegang, hvor materialerne i træ, genbrugstegl og stål understøtter naturoplevelsen. Børnehuset er bygget som en trelænget bondegård i massivt, svanemærket træ, isoleret med træfiberisolering og beklædt med GreenCoat® ståltag.

 

GreenCoat® stålbeklædning fra DS Stålprofil er en dokumenteret bæredygtig løsning, der fremstilles miljøvenligt og med økologisk rapsolie. Produktionsprocessen, genanvendeligheden og det faktum, at der ikke i forbindelse med regnvandsafledning udledes tungmetaller eller andre kemikalier til det omkringliggende miljø, gør produktet attraktivt til grønne byggeprojekter.

 

Stort tillykke til Børnehuset Egedammen med den flotte pris.

 

Læs mere om projektet

Kontaktinformation