7

5 typer faldsikringssystemer

Fald er en af ​de mest almindelige årsager til arbejdsulykker på byggepladser. Faldet behøver ikke at være særligt dybt – du kan stadig komme alvorligt til skade eller sågar dø i faldet. For både at beskytte dig selv og dine medarbejdere bør du kende de grundlæggende faldsikringssystemer, og hvad der fungerer bedst til de forskellige situationer og forhold. De grundlæggende typer af faldsikringssystemer omfatter sikkerhedsrækværk, antifald, faldbegrænsning, faldforhindring og kontrolzoner.

 

1). Sikkerhedsrækværk

Sikkerhedsrækværk er en af de mest almindelige typer af faldsikring til tage, og det er et glimrende valg af faldsikringssystem, da det helt eliminerer risikoen for at falde. Det sker ved at placere en barriere mellem medarbejderne og selve kanten. Simpelt, effektivt og billigt.

 

2). Antifald

Et antifaldsystem forhindrer dig i at komme for tæt på en ubeskyttet kant. Det begrænser, hvor langt du kan bevæge dig for at forhindre et fald. Når du kommer hen til den åbne kant af et gulv eller tag, holder antifaldsystemet dig tilbage.

 

Et antifaldsystem er en kombination af komponenter designet til at forhindre dig og medarbejderne i at nå en uovervåget kant. Systemet består af en snor, en livline og en sikkerhedssele eller bælte.

 

3). Faldbegrænsning

En faldbegrænsning er en kombination af et arbejdspositioneringssystem (en bosun-stol, en gyngescene, et arbejdspositioneringsbælte eller lignende) og faldbegrænsende udstyr (rebgribere, faldbeskyttere, linemandsstople-klatrebælte).

 

4). Faldforhindring

Et faldforhindringssystem forhindrer dig i at komme i kontakt med jorden efter faldet. Det er helt enkelt et faldsikringssystem, der stopper selve faldet.

 

Du skal benytte et faldsikringssystem, hvis du arbejder fra:

 

Et uovervåget arbejdsområde, der er mere end 3 meter over det nærmeste sikre niveau.

 

Et uovervåget arbejdsområde, der er over enhver overflade eller genstand, der kan forårsage skade på dig ved kontakt.

 

Et uovervåget arbejdsområde, der er placeret over en åben tank, grube eller kar.

 

En arbejdsplatform, der er 3 meter over et permanent, sikkert niveau.

 

Hvert arbejdsområde, hvor en sikkerhedsrepræsentant har besluttet, at det er påkrævet.

 

Et faldsikringssystem skal begrænse den samlede faldafstand til en afstand, der er mindre end afstanden fra arbejdsområdet til et sikkert niveau, vand eller en forhindring under. Det skal også begrænse faldets påvirkning på en medarbejders krop til 8 kN. Dette kan opnås ved at bruge en støddæmper eller ved at begrænse den frie faldafstand til 1,2 meter. Et faldforhindrende faldsikringssystem består af en stærk snor og et stærkt anker. Ankeret til en individuel faldforhindrende faldsikring på et tag (kun for én person) skal kunne modstå en kraft på 22 kN – cirka vægten af ​en mellemstor bil. Snoren kan forbindes direkte til ankeret eller via et livlinesystem.

 

Inden en medarbejder går ind på et område, hvor der er risiko for fald, skal arbejdsgiveren og bygherren sikre sig, at medarbejderen er instrueret i områdets faldsikringssystem, i redningsproceduren efter et fald, og at medarbejderen er opmærksom på de alle procedurer, der skal følges.

 

Hvis en medarbejder havner i sit faldforhindrende faldsikringssystem kræves følgende:

 

Eftersom arbejderen skal reddes hurtigt, skal der på forhånd udarbejdes en redningsplan.

 

Faldsikringsudstyret skal tages ud af drift efter faldet og efterses af en kompetent person og repareres i henhold til konstruktørernes eller fabrikanternes specifikationer, inden det tages i brug igen.

 

5). Kontrolzone

En kontrolzone kan anvendes, hvor det er umuligt at anvende et faldsikringssystem. Det er ikke tilladt på overflader med en hældning over 3 på 12 og på et stillads. Der skal opsættes en advarselslinje 2 meter fra en uovervåget kant, og medarbejdere, der arbejder i kontrolzonen, skal anvende anden form for faldbeskyttelse for tage.

 

Faldsikringssystem fra BGFIX

Selvom vi ikke tilbyder alle typer af faldsikring, er den faldsikring, vi tilbyder, af højeste kvalitet og kan tilpasses dine behov. Hos BGFIX kan du købe og leje faldsikring i form af:

 

Tilpasningsbart faldsikrings-rækværksystem

 

Antifaldstolpe med easy-snap

 

Faldsikringsplatform

 

Trapper med udfoldelig faldsikring

 

 

Kontakt BGFIX i dag for nærmere information, eller tag et kig på vores udvalg af faldsikring.

 

Kontaktinformation