1603111934-ghc-svenstrup

Bæredygtigt ståltag med op til 40 års garanti

Himmerland Boligforenings ønske om moderne og attraktive almene boliger mundede ud i en totalrenovering af deres 29 boliger samt 25 boliger opført som nybyggeri. Til projektet valgte man de bæredygtige pandeplader fra Areco Profiles for at opnå et holdbart og tidløst design.

 

Byggeriet på Sjællandsvej i Svenstrup syd for Aalborg, som administreres af Himmerland Boligforening, stod færdigt i april 2020. Allerede op til sommerferien kunne de første beboere vende hjem til deres totalrenoverede boliger.

 

Bjerregaard og Vigel Pedersen er totalentreprenører på projektet og Norconsult – KAAI A/S fungerer som arkitekt- og ingeniørrådgiver.

 

Areco Profiles leverer pandepladerne til tagene på både de renoverede og de nybyggede huse. Specifikt for tagene er, at alle former for stern, vindskede og tagrygning er produceret i samme materiale. Det har også den fordel, at det altid vil fremstå ens velholdt. I første omgang var en anden stålleverandør valgt til projektet i Svenstrup, Ole Kjær, byggeleder hos Grevlund Montage Tømrer- & Snedkerfirma ApS forklarer:

 

- Vi kom lidt sent ind i projektet hvor der allerede var valgt stålleverandør. Vi valgte alligevel at benytte Areco Profiles som stålleverandører, da vi kender dem og har et godt og tæt samarbejde med dem. De kommer fra lokalmiljøet, de har god service, rådgivning og en god pris – de leverer den komplette pakke.

 

Beslutningen om at skifte stålleverandør viste sig senere at være en fordel. Ole Kjær uddyber:

 

- På byggepladsen gennemgår vi projektet, vi drøfter blandt andet nogle problematikker med stern og vindskede, de var ikke skitserede korrekt og det gav nogle udfordringer. Konsulenten fra Areco Profiles foreslår at de laves i stål – i det materiale der også benyttes til taget, bygherre og totalentreprenør endte med at vælge den løsning.

 

Læs også: Smuk arkitektur med facade- og tagbeklædning fra Areco Profiles

 

God service og comeback til tidløst design

Valget af pandeplader til et stort projekt som det i Svenstrup kommer ikke bag på Areco Profiles. Her oplever man en stigende tendens blandt arkitekter - den traditionsrige pandeplade har fået et comeback.

 

- Igennem flere årtier er landbrugsejendomme, erhvervsbyggerier, boliger og sommerhuse blevet beklædt med pandeplader. Det tidløse design er en af Nordens mest brugte stålplader. Vi oplever især at arkitekterne og andre i branchen har taget den form for vedligeholdelsesfri beklædning til sig, fortæller Kim Christensen, salgschef hos Areco Profiles.

 

Areco Profiles deltager gerne i et orienterende møde sammen med arkitekt og bygherre, så de tages med på råd tidligt i fasen. Tilsvarende ønsker man også at følge projektet til dørs og være til stede og behjælpelig mens byggeriet er i gang, det var også tilfældet på projektet i Svenstrup.

 

- Arecos produkter er hverken bedre eller dårligere at montere end andre fabrikanters, forskellen for os er helt sikkert servicen der følger med deres produkter, hvor de er med hele vejen gennem projektet. Med andre leverandører har vi oplevet en interesse eller service i starten af projektet, hvorefter man bare røg ned som et nummer i bunken og blev glemt. Det er ikke vores erfaring med Areco Profiles, de yder utrolig god rådgivning og service til opgaven er fuldført.

 

Ole Kjær afslutter:

 

- Det er også derfor vi bliver ved med og i fremtiden ønsker, at have et godt og tæt samarbejde med Areco Profiles.

 

100 måder, 100 år, 100%

Areco Profiles pandeplader har en garanti med op til 40 år og bruges både til nyopførelser og til renoveringer, da profildesignet falder naturligt ind i både den moderne og den klassiske arkitektur. Pandepladerne er 1.080 mm bred og fås i ønsket længde, med og uden forstærkningsspor og føres i alle de spændende nordiske farver. Det er et komplet sortiment i tilbehør, der sikrer et flot design. Areco Pandeplader er det naturlige valg til både tag- og facadeløsninger, de er vedligeholdelsesfri og har en lang levetid, der overgår langt de fleste andre materialer.

 

De er økonomisk attraktive og samtidig bæredygtige, da stål er et genanvendeligt materiale, der produktionsmæssigt er meget miljøskånsomt. Stålpladeprodukter kan tjene sit formål i 100 år. Derefter kan den genanvendes 100 % eller genbruges på 100 forskellige måder, for så sidenhen at genanvendes 100 % igen og så igen genbruges på 100 nye måder og sådan fortsætter det uendeligt. Uanset antal gange stålet bliver omsmeltet og genanvendt fastholdes dets evne og egenskaber.

 

Kontaktinformation