<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Skimmelsvamp giver travlhed
Skimmelsvamp giver travlhed

Annonce

Skimmelsvamp giver travlhed

 

 

Når svampen rykker ind, rykker ungerne ud – i midlertidig pavillonbebyggelser. 2018 har budt på hektisk aktivitet hos Cramo Adapteo A/S, der kan genskabe en hel skole på otte uger.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 

Om kommunerne er blevet mere opmærksomme på skimmelsvamp, eller om det bare har været et ualmindeligt godt år for de små sundhedsskadelige sporer, tør Anne Adstofte ikke sige.

 

Men som salgschef i Cramo Adapteo A/S, der udlejer og opsætte midlertidige pavilloner til ethvert formål, har hun mærket konsekvenserne.

 

- Vi har haft vanvittigt travlt. Alene på børneområdet har vi i 2018 opsat eller udbygget ikke færre end 18 skoler og institutioner, typisk fordi man har konstateret angreb fra skimmelsvamp.

 

Læs også: Cramo Adapteo bruger egne kontorer som showcase: ”Vi tager vores egen medicin”

 

Byggede skole på 8 uger

Vemmedrup Skolen i Køge er et af de steder, der blev særligt hårdt ramt. Her måtte hele skolen evakueres og genhuses i en ny midlertidig skole, som Cramo Adapteo rejste på rekordtid. Otte uger gik der fra start til slut.

 

- Det skal nok have ærgret en og anden skoletræt elev, at det ikke tog længere tid, men skoleledelse og forældre var glade, smiler Anne Adstofte og fortsætter:

 

- Det er én af de store fordele ved at være landsdækkende, og have den størrelse, vi har. Vi kan rykke lynhurtigt og i løbet af ingen tid give rigtig mange mennesker tag over hovedet.


 

Standarder som ved permanent byggeri

Og i modsætning til, hvad mange tror, er der ikke længere tale om den slags pavilloner, der havde en del tilfælles med skurvogne og barakker. Den tid er for længst overstået, og i dag lever en midlertidig bolig op til de gældende standarder for permanent byggeri.

 

Det betyder, bl.a. at pavillonerne er udstyret med store vinduer, akustiklofter og centrale ventilationsanlæg, der i mange tilfælde skaber et bedre indeklima en det, der kan opnås i de oprindelige bygninger.

 

- Det er nok også én af årsagerne til den travlhed, vi har oplevet. Folk er måske ved at finde ud af, at et midlertidigt byggeri er fuldt på højde med et permanent. Derfor ringer man hellere til os med det samme, fremfor at begynde at transportere børn rundt til en masse andre skoler.

 

 

Alt kan lade sig gøre

En anden årsag kan være, at det med undtagelse af sportshaller og swimmingpools faktisk er muligt at etablere alle faglokaler i et midlertidigt skolebyggeri. Selv fysik-, madlavnings- og sløjdlokaler med punktudsugninger og andre specielle indretninger, kan etableres.

 

- Vi kan stort set genetablere en skole eller anden institution i forholdet 1:1, siger Anne Adstofte og nævner, at Cramo Adapteo netop har introduceret de såkaldte + Moduler, der er 11,3 meter lange.

 

Dermed kan man skabe endnu større lokaler med større vinduer og mere lysindfald. Dertil kommer, at der i de store moduler er integreret en gang, som dermed ikke skal specialbygges.

 

- Vi har netop introduceret + Modulet for at kunderne ikke skal betale for flere tilpasninger end højest nødvendigt. Jo flere standardmoduler, vi kan bruge, jo billigere bliver det, og jo hurtigere står byggeriet færdigt, siger Anne Adstofte.

 

 

Kontaktinformation
Adapteo
Greve Main 33
2670 Greve
Tlf:+45 70 90 90 40
Email:   info.dk@adapteo.com