logo

Virksomheder gør det fedt at være lærling: Sender unge på ture til Tyskland, Tyrkiet og Slovakiet

 

Gustav Grefstad har valgt elevløn frem for SU og stiger op til 18.000 kr. månedlig. Det tager han nu som ambassadør rundt og fortæller på folkeskoler

 

De fire lærlinge hos VW Holstebro besøgte i oktober i år koncernens hovedkvarter i Wolfsburg i Tyskland sammen med andre ansatte fra firmaet. Tømrerlærlingen hos Madsen Byg i Holstebro har været på forlænget weekend i Tyrkiet sammen med de andre medarbejdere for blandt andet at se byggerier. Lærlingene hos Toyota i Holstebro har været på tur til Bratislava sammen med firmaet.

 

En række vestjyske virksomheder arrangerer begivenheder, som kan gøre det ekstra spændende at tage en erhvervsuddannelse. Det fortæller mekanikerlærling Gustav Grefstad om, når han besøger klasser i folkeskoler. Han er de sidste halvandet år taget ud fra Uddannelsescenter Holstebro som ambassadør for det at være lærling. Andre steder rundt om i landet begynder rollemodeller blandt unge på samme måde at fortælle om erhvervsuddannelserne, for eksempel til 8. klasser.

 

Tømrermester Tejs Madsen har ansat Martin Fredberg som ny lærling i Madsen Byg i Holstebro. Han lærte hurtigt kollegerne at kende på en ryste-sammen tur til Tyrkiet. Den strakte sig fra onsdag til søndag.

 

 

 

- Det er vigtigt for os i konkurrencen i branchen at have de bedste ansatte og kunne holde på dem, siger Tejs Madsen. Derfor investerer vi i dem. Dygtige lærlinge og svende har lige så stor betydning som vores priser og kvalitet.

 

Holdet fra Madsen Byg var rundt at se flere byggerier i Tyrkiet. Det skete anført af en ejendomsmægler dernede, som stammer fra Holstebro. Men de badede også, sejlede og hyggede sig.

 

18-årige Gustav Grefstad kunne også være taget i gymnasiet, men valgte i stedet EUX-uddannelsen, hvor han bliver både student og mekaniker på samme tid. Dermed har han også byttet en lav SU ud med en elevløn, der begyndte på 11.000 om måneden og slutter på 18.000 kr. Den løn får han også under skoleophold.

 

- Jeg får at vide, at eleverne i folkeskolen lytte meget mere, når det er en ung som mig, der står foran dem, end hvis det er en studievejleder, der fortæller dem om erhvervsuddannelserne, fortæller Gustav Grefstad.

 

 

Han fortæller også de unge om muligheden for, at de kan komme til Danmarksmesterskaberne i Skills, i håndværk – og endog også verdensmesterskaberne. Gustav Grefstads fætter, Lasse Karlsen fra Lemvig Autoteknik, vandt DM for personvognsmekanikere tidligere i år.

 

Gustav Grefstad sidder i bestyrelsen på Uddannelsescenter Holstebro.

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555