<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Verdensnyheden X-Lock fra Bosch til professionelle: Et klik, og man er klar
annonce

Verdensnyheden X-Lock fra Bosch til professionelle: Et klik, og man er klar

 

Bosch revolutionerer nu vinkelsliberens skift af skiver med lanceringen af X-Lock, som er markedets mest brugervenlige måde at skifte tilbehør på.

 

I stedet for mange små trin, hvor bl.a. spændemøtrik, flange og nøgle kan gå tabt, er det nu muligt at skifte tilbehør på bare fem sekunder. Det er hurtigere og lettere, fordi skiven blot sættes i X-Lock og klikkes fast.

 

Kliklyden fortæller brugeren, at tilbehøret sidder korrekt og er fastlåst på maskinen. Skiven skiftes let ved at løsne den med armen og fjerne den. På den måde er det slut med møtrikker, der sætter sig fast.

 

Brugerne kan vælge mellem tolv forskellige X-Lock-vinkelslibere: otte modeller med ledning fra 900-1.900 watt og fire batteridrevne 18 V-modeller med en skivediameter fra 115-125 mm. Udvalget dækker alle anvendelsesområder fra metal-, sten- og betonbearbejdning til installation og fliselægning.

 

Læs også: Test af Bosch GAS Professional Tørstøvsuger: En stor og positiv overraskelse

 

Et system, mange fordele

Med X-Lock sparer håndværkeren tid, fordi vinkelsliberen ikke har nogen spændemøtrik. Derfor kan håndværkeren nu også slibe i flade vinkler uden at beskadige overfladen. X-Lock viser desuden, i hvilken retning tilbehøret skal monteres. Det sikrer, at slibeskiver med specifik omdrejningsretning som fx diamantskæreskiver altid monteres korrekt.

 

Stort udvalg af tilbehør til alle applikationer

Med over 130 stykker tilbehør til X-Lock får håndværkere adgang til et bredt sortiment. Til metalarbejde kan de vælge mellem et stort udvalg af skære-, skrub-, fiber-, SCM- og lamelslibeskiver samt kop- og rundbørster. Til bearbejdning af sten, beton eller fliser indeholder sortimentet diamantskæreskiver, -tørbor og -fræsere. Desuden indeholder sortimentet skæreskiven "Carbide Multi Wheel", som kan bruges til overskæring af træ med søm i, komposit- og plastmaterialer samt elementer til byggeri.

 

Næsten al tilbehør til X-Lock er bagudkompatibelt og kan således anvendes til vinkelslibere med almindelige tilspændingssystemer. Eneste undtagelse er tilbehør, der hidtil har haft integreret gevind, fx diamanttørbor, kop- og rundbørster.

 

Læs også: Test af 12-V akku-høvl fra Bosch: Handy og perfekt til tilretningsopgaver

 

Høj arbejdssikkerhed og brugerbeskyttelse

X-Lock-vinkelslibere giver håndværkeren høj beskyttelse. Ikke mindst takket være sensorbaserede funktioner som "Drop Control" og "KickBack Control", som hhv. stopper motoren, hvis værktøjet rammer gulvet efter et fald eller ved pludselig blokering af vinkelsliberen, hvis skiven fx klemmer sig fast.

 

Nogle X-Lock-modeller fås også med dødemandskontakt og "X-Brake". Bremsefunktionen sikrer, at skiven står stille på et sekund, når værktøjet stoppes. Der findes også varianter med soft-start, genstartssikring og ekstra vibrationsdæmpet håndtag.

 

Bosch-vinkelsliberne med X-Lock og det store tilbehørssortiment samt de ledningsdrevne GWX-vinkelslibere forventes på markedet i Danmark i maj 2019.