<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Værktøjstest: DeWalt Vinkelboremaskine – En rigtig kraftkarl
annonce

Værktøjstest: DeWalt Vinkelboremaskine – En rigtig kraftkarl

 

Nogle gange har man bare brug for mange kræfter - rigtigt mange kræfter. I det tilfælde er DeWalts vinkelboremaskine et optimalt valg. Den er udviklet specifikt til de seje opgaver, og er eksempelvis blevet brugt til at sætte svævebaner op i skovene. Den har en lav omdrejning, der giver den stor stabilitet, ligesom vinkelboremaskine hverken hiver eller flår i armen.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg og Mikkel Weber Sandahl

 

 

 

 

Søren Frost fra V.T.S. tager vinkelboremaskinen i hænderne og udbryder straks:

 

- Den er jo fuldstændigt vanvittig den her. Jeg kan da næsten ikke forestille mig noget, som den her ikke kan bore igennem.

 

Han går i gang med at bore i de forskellige træsorter, men der er ikke noget, som rigtigt giver den udfordringer:

 

- Vi skal jo have fat i nogle ordentlige egetræer, før den her krabat kan komme til sin ret, griner Søren og fortsætter:

 

- Det her er jo et nicheværktøj, som ikke alle tømrere kommer til at bruge. Lige nu arbejder jeg i Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise meget med køkkener, og med den maskine vil jeg jo få hele huset til at dreje rundt. Men arbejder du eksempelvis på en naturlegeplads og har gang i snegleboret, så er den jo optimal. Der er mindre moment i den, hvilket også er en stor fordel. Selvom det ikke er en maskine, jeg selv ville benytte i min hverdag, så er jeg sgu ret vild med den, afslutter Søren Frost.

 

 

 

Læs mere om Værktøj

 

- Ja den er stor og kraftfuld, men den er samtidigt designet med omtanke for brugeren, så den føles ikke spor klodset, indskyder Justian Raahauge fra Exponent og fortsætter:

 

- Det er jo ikke hver dag, man får brug for en maskine af denne kaliber. Men hvis jeg en dag skulle få brug for en rigtig kraftkarl, var det da helt sikkert den her, jeg ville tage fat i.

 

 

Tekniske specifikationer:

Spænding: 54 V

Batteritype: Li-Ion

Borepatron kapacitet: 13 mm

Afgiven effekt: 1500 Watt

Maks. Drejningsmoment: 140/130 Nm

Hastighed, ubel.: 0-300/0-1.250 omdr./min.

Maks. Kapacitet: 152 mm

Vægt: 4.85 kg

Hånd/Arm-Vibration – Metal: 4.9 m/s²

Lydtryk: 80 dB(A)

Akustisk tryk: 91 dB(A)

 

 

Læs mere om DeWalt DCD460T2 Vinkelboremaskine på DeWalts hjemmeside

 

 

Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel:

 

Roskilde Tekniske Skole - Danmarks snedkerelite

 

Roskilde tekniske skoleExponentDen Grå Tømrer og Hoffmann, har stillet tre af deres dygtige Skills-elever og lærlinge til rådighed.

 

Justian Raahauge er i lære som maskinsnedker hos Exponent A/S og har vundet DM i Skills for bygningssnedkere. Han skal senere på året repræsentere Danmark ved EM i Skills i Ungarn.

 

Asmus Kromann er i lære som bygningssnedker hos Den Grå Tømrer og fik en flot fjerdeplads ved DM i Skills dette år.

 

Steffen Slott Jørgensen er i lære som bygningssnedker hos Hoffmann og skal dyste ved DM i Skills for første gang i 2019.

 

KN Byg: Vinder af Årets Håndværker

 

I 2017 vandt det familieejede KN Byg prisen Årets Håndværker i kategorien Tømrer 10+ ansatte. Både i 2016 og 2018 har de været blandt finalisterne. De stillede deres to erfarne tømrere Martin Johansen og Morten Arnek til rådighed.

 

 

Læs også Bygge- & Anlægsavisens tekst af Dewalt DCB890DP2 Beton-sømpistol: Den stille følgesvend til forskallingsloftet

 

Vestegnens Tømrer og Snedker Enterprise: Service i højsædet

 

V.T.S. udfører en bred vifte af tømrer og snedkeropgaver, hvor målet er at levere et stykke kvalitetsarbejde til en fornuftig pris. Fokus ligger især på at rådgive og sparre med kunderne, før arbejdet påbegyndes. Her stillede tømreren Søren Frost op til at prøve kræfter med værktøjet.

 

 

Tak til AO Johansen

Bygge- & Anlægsavisen har i værktøjstesten fået lov at benytte AO Håndværkerbutik på Ingerslevsgade 54 i København, hvor vi mærkede både stor faglighed og et højt serviceniveau hos alle medarbejderne. Brødrene A & O Johansen A/S er en danskejet virksomhed med hovedsæde i Albertslund. AO Johansen har i over 100 år været førende inden for salg af materialer til tekniske installationsmateriale i Danmark, og i dag tæller man omkring 700 medarbejdere og et sortiment på over 400.000 produkter.