<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
pexels-min-an-785336
Annonce

Værd at vide om bøgehækken

 • 2023-06-07

  Det danske forår og den udsprungne bøg er nærmest synonymer i den spirende årstid, der giver løfter om varmere måneder. Og der er da også en grund til, at bøgehækken er så populær og udbredt rundt omkring i det ganske land, som den er.

  Bøgen er nemlig en plante, der kommer igen år efter år, og den er således både resistent over for vores skiftende klima, hvad end det bliver en varm sommer eller en kold isvinter.


  Der er dog nogle ting, du med fordel kan blive klogere på om bøgehækken. Læser du med videre, får du nogle af vores vigtigste pointer, når det kommer til den udbredte hæk med de velkendte grønne blade.

   

  Bøgen vokser hurtigt

   

  Uanset i hvilken anledning du skal have beplantet med hæk, er bøgen ofte et rigtig godt valg, da den vokser forholdsvis hurtigt, og du får derfor også hurtigt et resultat, der dækker et areal godt af. Efter hækkens første leveår, hvor du kan forvente, at den vokser cirka 25 centimeter, kan du allerede fra det næste år forvente, at bøgehækken vokser op mod en halv meter om året.


  På grund af den voldsomme vækst er bøgen som træ ikke det mest udbredte i de danske haver. Det er nemlig ikke uhørt, at et bøgetræ bliver på den gode side af 25 meter – men som hæk gør vokseegenskaberne den helt perfekt.


  Ud over at vokse hurtigt får du med en bøgehæk også en hækplante, der meget hurtigt bliver tæt. Det betyder, at hvis du for eksempel skal bruge hækken til at skærme for nysgerrige blikke fra vejen eller generelt bare gerne vil være i fred, er bøgen et rigtig godt bud. Den tætte bevoksning fungerer også som et værn mod støj, hvilket kan gøre din have til et endnu roligere sted.

   

  Sådan forholder du dig til din bøgehæk

   

  Bøgehækken kan klare lidt af hvert, så du skal egentlig ikke bekymre dig så meget om, hvornår på året du planter den. Så længe jorden ikke er hård af frost eller tørke, kan hækken som regel godt klare sig. Planter du den i det fugtige efterår, er du normalt heller ikke nødt til at vande hækken, da jordbunden typisk er meget vandholdig på den tid af året.


  Bøgehækkens vilde vækst gør, at det kan være nødvendigt at beskære den op til to gange om året – én gang i løbet af foråret og gerne igen, når kalenderen siger august/september. Hvis du passer godt på din bøgehæk, er du sikret en flot og standhaftig hæk i mange, mange år, som både giver dig privatliv og ro i haven.
   

  Anbefalede artikler