<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Tre gode råd ved fraflytning af lejemål
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/640x426/7844abcad1a06cb08ad3d56cdcabdf1557e3ecc5/article/1631623425-3re-markus-spisk.jpg
Annonce

Tre gode råd ved fraflytning af lejemål

  • 2021-09-14

Dette indhold er sponsoreret


Når man flytter fra et sted og skal flytte til et nyt, så går man ofte en meget spændende tid i møde. En fraflytning er nemlig slutningen på et kapitel af sit liv og begyndelsen på et nyt. I forbindelse med en flytning bør der derfor være overskud og tid til at kunne glæde sig over det nye man går i møde. 


Desværre kan der være rigtig mange ting at forholde sig til, når man flytter fra et lejemål. For at kunne gøre hele processen så let og overskuelig som muligt, kommer der her tre gode råd, som kan hjælpe dig til lettere at komme igennem en fraflytning. 

Få så meget hjælp som du har behov for

Når man flytter fra et lejemål, så står der i lejeloven, at lejemålet skal afleveres i samme stand, som det blev modtaget i ved overtagelsen. Derfor bliver der tit krævet ting ved fraflytningen, som for eksempel at lejemålet skal males, rengøres grundigt og andre opgaver, der omhandler vedligeholdelse. 

Det er mange ting, der skal være styr på og klares i det gamle lejemål, og det er ærgerligt, når de fleste mennesker ønsker at kunne fokusere på det nye sted, de skal til. En god idé kan derfor være, at man anskaffer hjælp til alle de opgaver, som virker uoverskuelige eller tager for lang tid at klare alene. 


Er det for eksempel malerarbejdet, man finder helt uoverskuelig, kan man med fordel tage fat i et malerfirma, der kan komme og gøre det for en. På den måde bliver der nemlig mere tid til, at man selv kan ordne nogle af de andre ting på listen. 

Udfyld indflytningsrapporten grundigt og detaljeret

Nogle oplever at skulle betale uforudsete og måske endda uretfærdige udgifter, når de flytter fra deres lejemål. Ønsker man at undgå dette, er det utrolig vigtigt, at man er på forkant allerede, når man flytter ind i sit lejemål. Det gør man bedst ved at udfylde indflytningsrapporten så grundigt som muligt. Gør man det, så kan udlejer nemlig ikke hæfte dig for fejl, skader eller mangler, som du ikke selv er ansvarlig for. 


Tag en person med til synet af lejemålet

Når du flytter ud af dit tidligere lejemål, og udlejer skal komme og tjekke om alt er, som det skal være, kan det være en god idé at medbringe en ekstra person, som kan hjælpe, hvis der skulle opstå uenigheder mellem du og udlejer. 


Det kan være en stor fordel, særligt hvis man er ung eller ikke har flyttet mange gange før at have en person med, der har erfaring med fraflytninger, og som kan være en støtte for dig, når lejemålet skal tjekkes.