logo
Annonce

Til kamp for de smukke, holdbare løsninger

Den mere end 100 år gamle trækonstruktion i Ewers Pakhus på Sønderborg havn er gennemgribende renoveret af sønderjysk tømrer- og snedkervirksomhed med stor faglig ekspertise indenfor både renovering og nybyggeri.

 

Tekst af Kamilla B. Kjærgaard

 

En gang imellem får man en usædvanlig opgave. Noget, der kræver at man hiver helt specielle ekspertiser frem, som man ellers ikke så ofte har brug for. Og det er både sjovt og udviklende, fortæller Tømrermester og indehaver af HM Byg, Henrik Madsen. Tømrer- og snedkervirksomheden har netop afsluttet en usædvanlig opgave med at renovere det 109 år gamle Ewers Pakhus på havnefronten i Sønderborg.

 

- Det var en meget speciel opgave og meget spændende at være med til, siger Henrik Madsen om projektet. HM Byg har været underentreprenør til Hoffmann på Sønderborgs nye Multikulturhus, som Ewers Pakhus er en del af. Pakhusets tag har de bl.a. udskiftet og med oprindelige håndværksmetoder har de renoveret tagkonstruktionen og det gamle bindingsværk.

 

Der ud over har man stået for at opbygge skillevægge og gangbroer, sætte lofter op, isætte døre og vinduer og lægge nye plankegulve.

 

Læs mere om Gulve og Belægninger

 

Fra eksklusive silo-boliger til nænsom restaurering

Den sønderjyske virksomhed løser alle tømrer- og snedkeropgaver og listen over afsluttede og igangværende projekter vidner om, at ekspertisen spænder vidt. Man har bl.a. udført tømrer- og snedkerarbejdet i de eksklusive lejligheder i 'The Silo' i Nordhavn, hvor man i dag finder Danmarks hidtil dyrest udbudte lejlighed.

 

Tømrer- og snedkervirksomheden er også i gang med ombygningen af den markante transformerstation på Bremerholm i det centrale København, som bliver bygget om til luksushotel og med Ældresagens nye hovedkontor på Islands Brygge. Man har lige afsluttet en større renovering af boligområdet Jørgensgård i Sønderborg med mere end 100 boliger. Og så altså specialopgaver, som renoveringen af Ewers Pakhus.

 

- Det var meget faldefærdigt, for mig lignede det noget, der skulle rives ned. At man har valgt at bevare den gamle tømmerkonstruktion, det er fantastisk. Det er en stor glæde, at være med til at bevare sådan et bygningsværk og holde liv i det gamle håndværk. Og så var det en skæg opgave, ikke sådan en man får hver dag, siger Henrik Madsen om arbejdet med at genoplive det 109 år gamle pakhus.

 

De spær og bjælker, der var rådne er nænsomt repareret og forstærket. Og dele af bindingsværket er udskiftet ved at bruge de samme håndværksmetoder, som da pakhuset blev opført i 1908.

 

- I gamle dage brugte man ikke sømbeslag, der skar man samlingerne ud i tømmeret og lavede for eksempel en 'Fransk lås'. Det ved de unge lærlinge i dag ikke, hvad er, så de syntes selvfølgelig, det var rigtig skægt at være med til sådan en opgave, fortæller Henrik Madsen.

 

At være sønderjyde er et godt kort at have på hånden

Henrik Madsen er selv udlært tømrer og grundlagde HM Byg Tømrer- og Snedkerforretning i 1998. Dengang var det en lille virksomhed med kun en enkelt medarbejder udover mester selv. Siden er virksomheden vokset og har i dag omkring 75 ansatte, hovedsageligt tømrersvende og en del lærlinge. Hovedkontoret ligger i Stepping nær Christiansfeld i Sønderjylland, men de har også et kontor på Sjælland og løser opgaver i hele landet.

 

Og det at være sønderjyde har vist sig at være et godt kort at have på hånden. Det er Henrik Madsens erfaring.

 

- Vi er et Sønderjysk firma som er vant til at overholde sine aftaler. Når man kommer til Sjælland, så kan man godt få et plus i bogen for det, at vi er Sønderjyder, fortæller han og fortsætter:

 

- Og så er det også en fordel at vi er så alsidige. Vi kan lidt af det hele. Ingen opgaver er for store eller for små. Vi har en lille serviceafdeling, der kører rundt og servicerer private kunder, og så har vi 10 byggeledere, der kører til de større pladser.

 

- Vores størrelse og mange gode samarbejdspartnere betyder, at vi har ekspertisen til at løse alle typer tømrer- og snedkeropgaver. Hvad end det drejer sig om, så har vi folkene, der passer til det.

 

”Vi er kolleger, ikke konkurrenter til hovedentreprenørerne”

Det er første gang HM Byg arbejder sammen med entreprenørvirksomheden Hoffmann, men Henrik Madsen håber ikke, at det bliver den sidste. De har været meget glade for samarbejdet, fortæller han, og HM Byg er vant til at arbejde sammen med de samme entreprenører igen og igen.

 

- Én af vores store forcer er, at vi ikke går ind og er konkurrenter til total- og hovedentreprenørerne, men er kolleger til dem. Lige nu arbejder vi for eksempel sammen med Hoffmann på den ene byggeplads på Sønderborg Havn, og lige vedsiden af arbejder vi med Bo Michelsen. De to er måske konkurrenter, men vi kolleger til dem begge, afslutter Henrik Madsen.

 

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555