logo
Annonce

Tekstilkanaler skabte godt indeklima i Danmarks største bilhus

 

Jævn og trækfri luftfordeling var i fokus da Bilernes Hus i Silkeborg valgte sin indblæsningsløsning. Løsningen skulle være kosteffektiv og langtidsholdbar. I dag, 12 år senere, bidrager tekstilkanalerne stadig til det gode indeklima.

 

Da Bilernes Hus slog dørene op i januar 2006, var det med topmoderne indblæsningsteknologi fra FabricAir til at sikre komfort i udstillingen og et behageligt arbejdsmiljø på værkstedet og i kantinekøkkenet.

 

Tidlig involvering gav pote

Det var en lokal rådgivende ingeniør, der allerede fra starten tænkte samarbejdet med tekstilkanalproducenten FabricAir ind i byggeriet. Den tidlige involvering af kanalproducenten viste sig at være en god beslutning. Løsningen blev gennemtænkt og testet i mindste detalje med detaljerede beregninger og CFD-simuleringer. Målet var et uovertruffent indeklima uden trækgener – og det ønske blev opfyldt.

 

Læs mere om Indeklima og Ventilation

 

Smart løsning med langsigtet effekt
En konventionel indblæsningsløsning i stål ville have fordret mange tagnedføringer og synlige rør på taget, der ville kræve kappeisolering. Med tekstilkanaler fik man den luftteknisk bedste løsning med jævn og trækfri luftfordeling, en visuel stærk løsning, som gav noget til bygningens samlede udtryk - og et langvarigt og godt indeklima.

 

Med en tekstilbaseret løsning, kunne man nøjes med få tagnedføringer, og de 1.063 meter synlig tekstilkanal blev indarbejdet som en synlig del af den rå arkitektur. Samtidigt gjorde tekstilkanaler det muligt at spare et betydeligt beløb på investeringen af ventilationsløsningen. Men besparelsen ligger ikke kun i den initiale investering. Faktisk viser målinger, at tekstilkanaler kan spare helt op til 40% på energiforbruget til luftfordeling.

 

I Bilernes Hus er tekstilkanalerne monteret i biludstillingen, på service- og pladeværkstedet, i klargøringsområdet samt i kantinekøkkenet. 12 år efter installationen udgør kanalerne fortsat en væsentlig del af bygningens udtryk. De sikrer det gode indeklima - og virker uden problemer.

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555