logo

Rejsegilde på spektakulært BIG-boligbyggeri på Aarhus Ø

 

Torsdag den 12. april kl. 15.00 blev der holdt rejsegilde på det enorme boligprojekt AARhus på havnefronten i Aarhus. Det er MT Højgaard, der står for at opføre den op mod 70 meter høje bygning, der omfatter 251 lejligheder og en række aktivitetshuse. På rejsegildet havde de besøgende mulighed for at komme op på toppen og nyde udsigten, og det blev et stort tilløbsstykke.

 

Der er netop afholdt rejsegilde på det nye boligprojekt AARhus, der tyder på at blive et af de mest markante byggerier på Aarhus Ø. Det skyldes dels, at det er tegnet af det anerkendte arkitektfirma Bjarke Ingels Group, og dels at det bliver bygget i næsten 70 meters højde med 251 lejligheder, der er trappet op i 20 etager. Derfor var der også mødt godt 500 interesserede op til rejsegildet i går for både at se og høre mere om projektet.

 

Blandt talerne til rejsegildet var arkitekt og partner i BIG Finn Nørkjær og MT Højgaards seniorprojektchef Peter Bach Clausen, der udtrykte stolthed over det prestigefulde byggeri. Han takkede håndværkerne for deres store indsats i forbindelse med det komplekse byggeri.


- Vi er stolte af at være en del af et så omfattende projekt i Aarhus. Vores samarbejde og dialog med de involverede parter har været særdeles god og konstruktiv, og i dag fejrer vi håndværkerne og deres indsats. Der skal lyde en stor tak til jer for gennem hele projektet at have haft fokus på sikkerhed, tidsramme og kvalitet, lød det i går fra Peter Bach Clausen.

 

Læs mere om Boligbyggeri


Beboere inddrages aktivt

Som noget særligt for byggeprocessen inddrages de fremtidige beboere ganske betydeligt undervejs for at sikre, at lejlighederne bliver indrettet præcist efter deres ønsker. Beboerne har således været i centrum fra start, og de er løbende blevet inviteret til møder med de udførende parter for at sikre en god dialog og løbende justeringer. 

- Vores samarbejde har været helt efter bogen, og det skyldes, at alle har været meget fokuserede på at yde deres bedste for at levere et byggeri i absolut særklasse, siger byudvikler Rune Kilden fra Kilden & Hindby, der står bag projektet sammen med Casa-ejer Michael Mortensen.

 

Han fremhæver samarbejdet med MT Højgaard, der har arbejdet med lokationsbaseret planlægning, som handler om at planlægge byggeprocessen så effektivt som muligt.

- Vi er meget interesserede i hele tiden at gøre vores arbejde så effektivt som muligt. Det er parterne i byggeriet lykkedes rigtig godt med ved at afholde løbende procesmøder, hvor håndværkerne deltager og byder ind med forslag til bedre koordinering og udførsel af arbejdet alle steder i bygningen, slutter Rune Kilden.  

 

På rejsegildet var der mulighed for at komme op på toppen af den op mod 70 meter høje bygning og nyde udsigten, og alle kommende beboere var inviteret inden den officielle åbning. Efter de fire talere af bygherre Stine Hindby fra Kilden & Hindby, arkitekt og partner Finn Nørkjær og arkitekt Søren Martinussen fra BIG, seniorprojektchef Peter Bach Clausen fra MT Højgaard og rådmand Bünyamin Simsek fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, var det muligt for de øvrige besøgende at få en tur op på bygningens højeste punkt.

 

 

Fakta om boligprojektet AARhus:

  • 251 lejligheder med en række aktivitetshuse
  • Op mod 70 meter høj bygning i 20 etager
  • Central placering på havnefronten i Aarhus
  • Bygning AARhus’ areal for aktivitetshuse ca. 1.196 m², bygning AARhus’ boligareal ca. 21.368 m² (hertil tilgår trappeareal på 3.889 m2), parkeringskælder ca. 11.258 m², kælder til AARhus ca. 1.924 m²
  • Tegnet af Bjarke Ingels Group. Bag projektet står Kilden & Hindby sammen med Casa-ejer Michael Mortensen, MT Højgaard som entreprenør og MOE som ingeniør

 

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555