<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Quick guide til at komme godt i gang med gør-det-selv byggeprojektet
annonce
Annonce

Quick guide til at komme godt i gang med gør-det-selv byggeprojektet

 

 

Står du overfor at skulle renovere dit badeværelse, sætte stuen i stand eller bygge et nyt haveskur, ja så er der gode penge at spare ved at gøre det selv. Udover at prisen er væsentlig mindre end når vi får professionelle til at bygge det for os, så er der også en hvis stolthed og glæde over at kunne fremvise sine egne evner inden for indretning. Vi vil gerne hjælpe dig godt på vej, så vi har lavet en quick guide, der kan give dit projekt en flyvende start.

 

Forberedelse er nøglen til succes

Første skridt i ethvert byggeprojekt er planlægningen. Det giver dig både et rigtigt godt overblik og en ide om hvilke økonomiske rammer, du har at gøre godt med. Tegn en skitse med præcises mål, tænk over hvordan du skal gøre og noter priserne på materialerne, du skal bruge undervejs. Måske du skal bruge nyt værktøj så kan det være værd at overveje om det kan betale sig at leje det eller om du skal ud og investere i det selv. Det kan også tænkes du har folk, i dit netværk, der ligger inde med det værktøj du skal bruge. Det er i hvert fald en god ide at tænke så meget af byggeprojektets etaper igennem før du går i gang.

 

Mindre projekter kan klares uden de store overvejelser

Handler projektet om at få malet stuen, at få sat en ny væg op i et rum eller måske vil du have monteret en ny opbevaringsløsning, ja så kan du komme langt med at spørge om råd og vejledning i dit lokale byggecenter eller evt. benytte dig af alle de mange YouTube kanaler der findes om byg-selv-projekter. Du skal dog være opmærksom på at der er områder, som du ikke selv må arbejde med. Det handler for eksempel om elektricitet og vandinstallationer. Her skal der rigtigt tit en autoriseret håndværker til og det bør også tages med i dine overvejelser

 

Særligt omkring badeværelser

Hvis du kaster dig i krig med at sætte badeværelser i stand selv, så er der nogle helt særligt ting, at tage højde for. På et badeværelse er der naturligvis meget fugt og det kræver derfor noget ekstra af materialerne du bruger. Selv hvis du blot vil male væggene, så vil det være en god ide at spørge en fagmand til råds inden du investerer i maling. For det kan forlænge holdbarheden at bruge grunder, der sørger for at fugten ikke går i væggene. Hvis du vil lægge nye fliser på gulvet, skal du tage hensyn til afløbet og at vandet kan løbet korrekt ned i afløbet.

 

Køkkeners kræver særlige installationer

At skifte sit køkkenbord ud eller male lågerne i en ny farve kræver ikke den store håndværker ekspertise. Vil du derimod udskifte hele køkkenet, dvs. alle elementer og hvad der ellers hører til, så skal du kende reglerne om hvor tæt på vasken et komfur må stå og tilslutningen af el og vand hører til fagmændenes job. Der er til gengæld ingen hindring i at skifte elementer ud som ikke vedrører komfur og opvaskemaskinen.

 

Når byg-selv bliver til et mareridt

Det hænder at du undervejs møder udfordringer, du ikke selv kan løse og som du ikke var forberedt på. Uanset hvor gennemtænkt din plan har været, så kan du altid støde på uforudsete forhindringer, der kræver en professionel fagmands hjælp til at overkomme. Det kan derfor være meget rart med at have en finansieringsplan i baghånden hvis uheldet er ude undervejs i projektet. Hvis ikke du lige har sparet det hele op kan du overveje at låne pengene så dit projekt snart bliver til virkelighed. Det kan også tænkes at du bliver grebet af det og gerne vil have lavet lidt ekstra, nu du er i gang.