<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Nye kompetencer sikrer førsteklassesrådgivning
annonce
Annonce

Nye kompetencer sikrer førsteklassesrådgivning

 

MEVA og Cito har begge oprustet i forhold til at indhente nye og kompetente medarbejdere. Som samarbejdspartnere har de derfor aldrig stået stærkere i forhold til at levere førsteklasses forskallingsprodukter til den danske byggebranche.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

MEVA, en af verdens største producenter og udviklere af forskallingsteknologi og Cito A/S, en af Midtjyllands største udlejere af skurvogne, stilladser, forskalling, lifte, maskiner og andet byggemateriel, samarbejder om at give det danske byggemarked let adgang til førsteklasses forskallingsprodukter.

 

Erfaring med beton er altafgørende

Men samarbejdet handler ikke kun om at udleje de bedste forskallingsprodukter. Byggebranchen er en kompliceret størrelse, og for hver udfordring man støder på, er der et væld af løsninger. Kunsten er så at finde den bedst egnede løsning. Derfor er det heller ikke nok at have de rigtige produkter til rådighed. Man skal vide hvor, og hvordan de bedst bruges. Med dette i tankerne har MEVA og CITO hver især oprustet medarbejderstaben, så man som entreprenør ikke kun får det rigtige materiel stillet til rådighed, men også den rigtige Know How.

 

- At arbejde med forskalling er ikke lige til. Det kræver erfaring. For at skabe gode resultater i beton er det ikke nok at have det teoretiske fundament på plads, man skal bogstaveligt talt have haft fingrene nede i jorden. Og man skal ikke mindst have mulighed for at lære af sine fejl. Det er en udfordring, især mindre entreprenører og bygherrer kan stå over for. De har ikke erfaringen og kaster sig hovedkulds ud i nogle meget komplekse betonopgaver, fortæller Stig Ingemann Jensen, der er ny forskallingstekniker hos Cito.

 

- Stig er blevet indhentet til virksomheden for netop at kunne levere den nødvendige rådgivning til kunderne og kunne guide dem frem til de rigtige løsningsmodeller. Som uddannet bygningskonstruktør og mangeårig arbejdsleder hos NCC, har han både den praktiske og teoretiske erfaring, der skal til for at give vores kunder den bedste oplevelse, og ikke mindst det bedste slutresultat, fortæller Palle Loft, kommerciel chef hos Cito.

 

”Jeg savnede innovative og intuitive løsninger”

Også hos MEVA har man oprustet medarbejderstaben. Her er erfaringen også nøgleordet hos MEVAS nye salgsrepræsentant Bjarke Hakmann. Efter 11 år i byggebranchen som betonarbejder, har han for alvor haft forskalling tæt inde på livet.

 

- Jeg har en stor interesse for beton og dets mange muligheder. Med 11 år som betonarbejder samt et stort engagement, professionelt og personligt I 3F, ved jeg, at MEVA kan bidrage med løsninger der vil være en gevinst for alle parter involveret - både på pladsen og på kontoret. Jeg savnede selv løsninger, der både var innovative og intuitive. Da jeg fik øjnene op for Mevas produkter, så jeg, hvordan mange af de udfordringer jeg selv havde stået med på byggepladsen, kunne løses på en måde, der både tog højde for arbejdsmiljøet og gav et flot slutresultat, fortæller Bjarke Hakmann og fortsætter:

 

- Grunden til jeg søgte ind hos MEVA, var at jeg søgte nye udfordringer og ville udvide min faglige horisont i forhold til betonarbejde. Jeg kan næppe forestille mig et bedre sted at gøre det end her, hvor jeg er nu. Foruden den viden jeg selv kommer ind med, så er der jo allerede nu nogle eksperter, jeg selv kan trække på. Alene vores direktør Rolf Spahr er måske en af de bedste forskallingseksperter, man kan få stillet til rådighed, så det er en fornøjelse at arbejde sammen med ham.

 

 

 

Læs også interview med Rolf Spahr, direktør for MEVAs danske afdeling: Betonløsninger i verdensklasse – nu også i Danmark

 

Hurtig og sikker

Cito A/S har udlejet lifte, skurvogne, beboelsesvogne, stillads og andet materiel til de danske byggepladser de sidste 50 år. Med afdelinger i Randers, Viborg, Skanderborg, Holstebro & Hvam, er Cito A/S en stærk og lokalforankret virksomhed med fokus på fleksibilitet og sikkerhed på arbejdspladsen.

 

Cito er latin og betyder "hurtig, men sikker" og afspejler en central del af virksomhedens værdigrundlag. De holder os løbende opdateret på nye regler og love og sikrer, at deres maskiner og materiel er serviceret og lever op til de gældende sikkerhedskrav indenfor byggebranchen.

 

Betonløsninger gennem fem årtier

- MEVA har gennem 50 år leveret forskallingsløsninger til projekter i alle størrelser, hvad end der er tale om løsninger til højtravende skyskrabere eller betondæk i parcelhuse. Med over 30 forskellige produktserier har vi en løsning til ethvert betonbyggeri, fortæller Søren Agergaard Bonnerup, teknisk chef hos MEVA Danmark.

 

Foruden at skabe det bedst mulige betonbyggeri, er alle MEVAS forskallingselementer skabt med fokus på at spare mandetimer og sikre et bedre arbejdsmiljø for den enkelte arbejder på byggepladsen.

 

I Danmark har de allerede gjort sig bemærket ved engagementet i byggeriet af de kommende metrostationer i Nordhavn Metrostation, hvor deres forskallingselementer bidrager til en betonkonstruktion i særklasse.