logo
Annonce

Når forventningerne er tårnhøje

Permatæt A/S har længe været garant for fugearbejde i den absolutte topklasse, hvilket blandt andet kan ses på GAPS – Psykiatrisygehuset i Slagelse, hvor man som fugeentreprenør har stået for både udvendige og indvendige fuger, heriblandt branddørene og glaskanterne på den bemærkelsesværdige spiralformede trappe.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

Permatæt A/S er stiftet i 1959, og med 20 medarbejdere er man én af landets største fugeentreprenører. For virksomhedens ejer og daglig leder Martin Christoffersen er det vigtigt, at man som kunde kan være 100 % sikker på at få et stykke fugearbejde i højeste kvalitet.

 

- Vi er garant for kvalitetsfuger, og vi holder altid det, vi lover. Det er de to principper, som vores virksomhed bygger på, og det er simpelthen alfa og omega i fugebranchen, hvor det er nemt at starte sin egen virksomhed. Vi er ikke de billigste, men til gengæld får vi hele tiden opgaver, hvor vi bagefter skal ud og rette op på det, andre har lavet, fortæller Martin Christoffersen, som overtog Permatæt for ni år siden, hvor finanskrisen var på sit allerhøjeste. Her brugte han meget energi på at tage ud til sine kunder og lytte til deres ønsker, hvilket man i Permatæt herefter har indrettet sig efter.

 

- Vi får hovedsagligt vores opgaver via anbefalinger fra tidligere kunder, og derfor kan vi simpelthen ikke leve med utilfredse kunder. Fugebranchen er en niche, og vi skal kunne levere præcis det, der bliver efterspurgt. Lige nu er 90 % af vores arbejde på store og middelstore projekter, men der er også private husejere, der tager skridtet og kontakter os – fællestrækket for vores kunder er, at de forventer kvalitet, udtaler Martin Christoffersen, som for fire år siden blev udnævnt til Formand for Fugebranchen under Dansk Byggeri, der i dag tæller 44 entreprenør-medlemmer og 5 leverandør-medlemmer. Fugebranchen har netop lanceret en ny certificeringsordning, hvor Byggeriets Kvalitetskontrol som ekstern part er med til at sikre kvaliteten af medlemmernes fugearbejde.

 

”Vi siger ja tak til de svære opgaver”

Permatæt A/S har været med på en del specielle projekter, såsom laboratoriefaciliteter for Novo Nordisk eller Mærsk Tårnet, hvor man udførte brandlukninger hele vejen op i bygningen. På GAPS – Psykiatrisygehuset i Slagelse har man udført fugearbejde for tre entreprenører: Kai Andersen, hvor man stod for fugearbejdet omkring udvendige døre og vinduer, G.V.L. Entreprise, hvor man blandet andet håndterede dilatationsfugerne i murværket og zinkinddækninger og endelig Jakon, hvor Permatæt har stået for alt det indvendige, heriblandt branddørene, som udføres med godkendt brandfugemasse, gulvfuger, ligesom man har fuget langs trætrappernes sider og mod glaskanten. Martin Christoffersen fortæller:

 

- Det var en interessant opgave, hvor der blev stillet store krav til fugearbejdet – de skulle bare stå perfekt. Samtidig er det en interessant bygning, hvor man har arbejdet med brugen af dagslys og farver til at skabe en god oplevelse for patienterne. I den forbindelse har vi anvendt overmalbare fuger, så de kan være en del af den kunstneriske udsmykning. Men sammenlignet med en opgave som eksempelvis Nordfalster Statsfængsel har vi på GAPS anvendt forholdsvis almindelige løsninger. På det kommende statsfængsel har vi leveret forskellige specialfuger, eksempelvis betonfuger, så fangerne ikke kan pille i fugerne og skjule ting der.

 

Nyt forretningsområde: Brandlukninger

Permatæt er som specialist i fuger over de seneste fem år begyndt at lave flere og flere brandlukninger omkring installationer, hvor man som kunde udover brandsikringen også får fugearbejde i allerhøjeste kvalitet.

 

- Brandlukninger omkring installationer er faktisk gået hen og blevet core business for os. Her er vi meget konkurrencedygtige på prisen, samtidig med vi laver et pænt stykke arbejde selv oppe over lofter. Før i tiden har 2-3 specialistfirmaer traditionelt siddet på den type opgaver, men her har folk fået øjnene op for, at vi kan leverer den samme service, fortæller Martin Christoffersen.

 

Permatæt A/S er også eksperter i PCB-sanering, hvor man både står for udtagning af fugeprøve til analyse, rådgivning og udarbejdelse af handlingsplan, luftmålinger, sanering og udskiftning af de PCB-holdige fuger Martin Christoffersen slutter af:

 

- Vi har gennem årene opbygget en stor viden, og vi ønsker at være en sparringspartner for vores kunder, hvor de kan føle sig på sikker grund. Ud over altid at arbejde med produkter med de rette godkendelser, så udvælger vi de bedste produkter fra de store leverandører, så kvaliteten altid er optimal For en virksomhed som os er prisen på produkterne underordnet i forhold til kvaliteten og mine folks effektivitet.

 

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555