<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Når byens tage skinner
annonce
Annonce

Når byens tage skinner

 

Når restaureringen af Moltkes Palæ er overstået, vil københavnerne og alle turister kunne se et tag, hvor tagstenenes farvespil kommer til at danse i solskinnet. Bag det smukke tag står BMI Danmark (Monier & Icopal), der blandt andet har leveret de mange fine håndstrøgne tagsten.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Det er et stort ansvar at levere tagsten til nogle af Danmarks smukkeste og mest ikoniske bygninger. Netop det store ansvar har BMI Danmark taget på sig, og ser man udover de københavnske tage, og lader blikket falde på bygninger som Amalienborg, Dehns Palæ, Odd Fellow Palæet og mange andre, ja så er det tagsten fra BMI Danmark, der skinner i solen.

 

Derfor tøvede man heller ikke med at slå til, da Moltkes Palæ skulle have nyt tag. Det fine byggeri, der har udsigt til Odd Fellow Palæet, Marmorkirken og mange andre ikoniske bygninger, var ellers ikke nogen simpel opgave. Men at levere tagsten til fredede historiske bygninger er en af BMI Danmarks spidskompetencer.

 

Men det er ikke nok bare at levere tagstenene, projektet skal følges tæt fra start til slut.

 

Projektrådgivning skaber gode resultater

- Noget af det vi er kendt for, er vores projektrådgivning. Vi gør det, at vi deler et projekt op i fire faser 1. Projektering, 2. Projektgranskning, 3. Udførelse, 4. Aflevering, fortæller Jens A. Lydolph-Nielsen, fra BMI Danmark og fortsætter:

 

BMI Danmarks projektrådgivning har været en central del af at få arbejdet til at køre gnidningsfrit på Moltkes Palæ. Det skyldes de mange faser, som byggeriets deles ind i, hvor man hele tiden, gennem en god dialog, tager fat i udfordringerne, før de når at udvikle sig negativt.

 

- Først tager vi et opstartsmøde med arkitekter, bygherren og de øvrige parter i projekteringsledet, hvor vi tilbyder vores assistance. Her handler det også om at udstikke nogle fælles mål. I projektgranskningen gennemgås bygningens specifikke udfordringer, for derved at kunne nå de fælles mål vi tidligere har fastlagt. Herefter går vi over til udførelsen. Her holder vi arkitekten i hånden og superviserer de dele af projektet, hvor vi kan tilbyde vores ekspertise. Vi plejer at sige, at adel forpligter, så kan vi hjælpe, så skal vi hjælpe.

 

- Afslutningsvis kommer afleveringen. Når opgaven er udført, så kan vi sammensætte en ”bygherrepakke”, der indeholder oplægningsvejledninger, produktdatablade, garantibevis samt drift og vedligeholdelsesprogram.

 

 

 

 

Royale tagsten

- I forhold til vores arbejde med Moltkes Palæ har vi også leveret undertaget. Vi har derfor hele pakken, når det kommer til tagkonstruktioner. Men det som københavnerne, og alle der besøger byen, virkeligt kommer til at kunne nyde i fremtiden, er naturligvis tagstenene, fortæller Jens A. Lydolph-Nielsen, der ikke ligger skjul på, at han er en vaskeægte tagstensnørd, og når han fortæller om produktionen, begynder man at kunne forstå, hvor passionen kommer fra.

 

- Vi har jo et teglværk i Volstrup, der er noget for sig. Vi er de eneste i Danmark, der stadig producerer håndstrøgne tagsten. Det er virkeligt et fint håndværk, og alene det at se hvordan de bliver til er i sig selv fascinerende. Det er netop sådanne håndstrøgne tagsten, der vil pryde Moltkes Palæ. Mere præcist tagsten af modellen JP2, som også er brugt på Amalienborg. Vi leverer stenene i varianter af brun, sølv og sort, der ankommer sammenblandet i paller på byggepladsen. Denne tilfældighed, der opstår, når de så lægges, giver et helt fantastisk og levende farvespil. Det er jo de små detaljer, der skaber det skønne helhedsbillede, forklarer Jens A. Lydolph-Nielsen.

 

Passion for den gode restaurering

Entusiasmen er stor, når snakken falder på Moltkes Palæ, og det skyldes en generel passion for den gode restaurering:

 

- Der er mange steder i Europa, hvor man griber restaureringsarbejdet helt forkert an. Der bliver brugt de forkerte materialer og der tages ikke rigtigt hensyn til bygningsarven. Heldigvis gør vi det rigtigt her i Danmark, og folk er simpelthen så engagerede på projekter som Moltkes Palæ. Der er da udfordringer ja, men alle ved godt, at vi alle på projektet er i gang med at skabe noget, vi kan være stolte af. Hos BMI Danmark er vi selv passionerede, så vi elsker når både bygherre, entreprenører og arkitekter udviser samme passion. Vi har f.eks. lavet sten til restaureringen af Koldingfjord Hotel, hvor bygherren Pensionskassen for Sygeplejersker og Dansk Sygeplejeråd, også havde den her store passion for projektet. Her var direktøren for pensionskassen selv med ude på vores teglværk for at lave nogle af tagstenene. Når folk går ind i en ny byggesag med sådan et engagement, så bliver resultatet også derefter, afslutter Jens A. Lydolph-Nielsen.