logo

Kloakmesse i medvind

Kloakmessen er på ganske tid blevet noget af et tilløbsstykke og i år slog messen endnu engang rekord med mere end 3.000 besøgende og 138 udstillere. Samtidigt bød danmarksmesterskaberne i kloak igen i år på nogle helt utrolige resultater.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

 

Det vrimlede med mennesker begge dage da Messe C i Fredericia slog dørene op til dette års kloakmesse. Med en stigning i besøgsantallet på hele seks procent, var Tom Ewers, formanden for Danske Klokmestre, godt tilfreds:

 

- Det hele er gået over al forventning. Det har været en fantastisk flot udstilling, og vi er stolte og ovenud tilfredse med de to dage her. Jeg tror, jeg har været rundt ved 80 procent af udstillerne samt talt med en masse besøgende i løbet af messen, og jeg har ikke hørt én negativ tilbagemelding. Tværtimod har folk insisteret på, at vi gentager messen om to år, og det gør vi naturligvis, siger Tom Ewers.

 

Læs mere om Messer og Events

 

 

Dyst på faglighed

Der var også stor opbakning til danmarksmesterskaberne i kloakarbejde, hvor publikum overværede håndværk i særklasse. Hos eleverne vandt Thomas Rasmussen fra KP Marsh Entreprenør i Hornsyld og netop denne kategori, følger bestyrelsen i Danske Kloakmestre godt med i, da det er vigtigt for branchen som helhed at få nogle nye og unge talenter ind, der samtidigt er gode rollemodeller for andre unge:

 

- Det er jo fantastisk at se de nye unge talenter dyste om vindertitlen og dertilhørende præmier. På den måde får vi skabt nye unge talenter, der kan lede andre unge ind på samme spor. Men i det hele taget er mesterskaberne bare spændende for voresbranche, da de jo hylder det gode håndværk, fortæller Mikael Skov der er kloakmester og bestyrelsesmedlem i Danske Kloakmestre.

 

Danske Kloakmestre er da også i fuld gang med at råbe vagt i gevær omkring manglen på uddannede kloakmestre og er i gang med flere tiltag for at oplyse unge om de mange fremtidsmuligheder, der følger med en uddannelse som anlægskonstruktør.

 

 

Ungt stortalent

Blandt rørlæggerne blev der uddelt maksimumpoint til vinderen, Michael Pedersen fra Entreprenørfirmaet Brdr. Christensen, der til alles store glæde leverede et arbejde af stor håndværksmæssig kvalitet.

 

Men den eftertragtede titel som danmarksmester i kloakarbejde, gik til Jacob Bossen Rahr fra Bredebro og Rahr på kun 22 år. Han formåede både at få maksimumpoint, endda med en pil op for lige at sætte streg under sejren.

 

Det er heller ikke første gang at Jacob Rahr udmærker sig i en større konkurrence. Han har vundet DM i kloak for elever i 2015 og i 2016 stillede han op i kategorien for rørlæggere ved DM-arrangementet ved Kloakmessen i Fredericia og blev her Danmarks bedste rørlægger. Siden da havde han i mellemtiden fået taget sin kloakmestereksamen, så han dette år kunne deltage i konkurrencen om at blive danmarksmester i kloakarbejde. Han vandt med 99 point i finalen hvilket betyder at han fik løst den afsluttende opgave uden en eneste fejl.

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555