<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Isolering kan forlænge byggesæsonen
annonce
Annonce

Isolering kan forlænge byggesæsonen

 

Vintermåtter kan sikre frostfri jord og hindre kuldesprængninger af fundamenter og støbninger.


Tekst af Tim Panduro

Vinterens frostgrader og fuld aktivitet på byggepladsen er normalt ikke to ting, der går godt i spænd.
Men byggesæsonen kan afsluttes senere og starte tidligere med det rette udstyr. Ja, faktisk behøver den slet ikke at gå i stå på grund af minusgrader, fortæller Jens Elisius Christensen. Han er salgschef hos den danske virksomhed Combitherm, der sælger isolerings- og vintermåtter til logistik- og byggebranchen.

Virksomheden har gennem mere end 30 år haft succes med deres vintermåtter. De kan dels bruges forebyggende ved at blive lagt ud på en byggegrund, når frosten truer. På den måde kan jorden holdes frostfrist, der kan graves ud, selv om vinteren viser tænder. Den kan også bruges, når fundamenter er blevet støbt eller mure er ved at blive bygget op, og temperaturen falder.

- Der er som bekendt vand i byggematerialerne, så der kan let komme sprængninger på grund af frost. Selv hvis de ikke kan ses omgående, kan man forvente skader på længere sigt. Det kan man undgå ved at bruge vore vintermåtter, siger Jens Elisius Christensen.


Ved at kunne arbejde kontinuerligt på et projekt uanset temperaturen, kan de aftalte byggetider lettere overholdes, samtidig med, at budgetterne ikke bliver sprængt.

- Man behøver ganske simpelt ikke at sætte byggeriet i stå, og det sparer penge, både i forhold til byggetid og til tomgang, siger Jens Elisius Christensen.

 

Kan bruges igen og igen

Combitherms vintermåtter har for længst har slået sig fast som et velkendt produkt på markedet. Det har sine årsager, mener salgschefen.

- Vore vintermåtter adskiller sig fra andre produkter på markedet. For eksempel kan de bruges adskillige gange, også selv om der skulle gå hul på, så der kommer vand ind. Hvor andre produkter falder sammen, når der kommer vand ind til materialet, sker det ikke med vores. Når man har fået vand og fugt ud igen, kan de ganske simpelt tapes sammen, og så kan de bruges igen. Mange af vore kunder bruger dem i årevis, inden de bliver skiftet, siger salgschefen, der også slår på fordelene for både arbejdsmiljøet og det generelle miljø.

- Materialet er giftfrit og støvfrit, så der er ikke behov for masker og andre værnemidler, når man arbejder med dem. Når de skal kasseres, kan de bortskaffes som almindeligt brændbart affald i stedet for at skulle på miljøstationen.

 

Læs også interview med sektionsleder på Teknologisk Institut, Lars Thomsen Nielsen om fremtidens isolering

 


Som en dyne

I følge Jens Elisius Christensen har måtterne endnu en væsentlig fordel.

- De er meget fleksible. Vore konkurrenters produkter er ofte ret stive, mens vores smyger sig som en dyne rundt om det, der skal beskyttes. Det betyder, at der ikke opstår lommer af kold luft mellem måtten og det, der skal beskyttes, siger han og understreger, at der hele tiden udvikles på produkterne.

- Senest har vi øget isoleringslaget i vores vintermåtter fra 400 til 450 gram Polywool pr. kvadratmeter, hvilket øger isoleringsevnen yderligere og gør produktet endnu bedre, fortæller han.

Combitherm vintermåtter kan købes i byggemarkeder landet over. De er lette at bruge, men hvis man har spørgsmål, kan man altid få svar på dem, fortæller Jens Elisius Christensen.

- Man kan altid henvende sig til vores support, hvis man ønsker råd og vejledning.