<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
https://dl2phipa8wx75.cloudfront.net/mediaxpress/600x426/b16922245174592bafc541189dd9bd2b6f7bb2c9/article/1633608427-7ugkc49qFagligtForumEL_og_TEKNIK.jpg

Fagligt Forum på EL & TEKNIK messen

Hvorfor besøge VVS-messen med en fyldt ordrebog, når tiden er knap?

  • 2021-10-07
    Indlæg af Per Rømer Kofod, Adm. direktør VELTEK

VVS’21-messen står for døren i dagene 12. til 14. oktober i Odense Congress Center. Arrangørerne har allerede meldt udsolgt for udstillere, og alle messehaller er i brug, hvilket på ingen måde er nyt, for ”sådan plejer det jo at være på vvs-messen”. Men Per Rømer Kofod, adm. direktør i VELTEK fremhæver, at det er ét af de få områder, hvor ordet ”plejer” giver mening på VVS’21.

Siden sidste vvs-messe i foråret 2019 er der løbet rigtigt meget vand i åen. To et halvt år er lang tid - og se bare på den digitale udvikling, som for alvor har gjort sit indtog i vvs-branchen og i produkterne, eller den energiaftale, som Folketinget besluttede tilbage i juni 2020, der nu sætter et tydeligt aftryk på hvilke produkter og teknologier, der må installeres hos kunderne fremadrettet.

 

Oplev den teknologiske udvikling!

Der kan være mange årsager til ikke at besøge en fagmesse. F.eks. kan YouTube heldigvis vise meget andet end kattevideoer, og det forudsætter kun, at du på forhånd præcist ved, hvad du skal skrive i søgefeltet. Men finder du det søgte, bliver du efterfølgende bombarderet med mere information af samme slags, hvilket ikke nødvendigvis vil udvide din faglige horisont.

Besøger du derimod en fagmesse, så vil din indgangsvinkel være den samme. Du vil i udgangspunktet søge et bestemt produkt eller teknologi, men undervejs på gangene til leverandørens stand vil du - nøjagtig som på YouTube - blive bombarderet af input fra de andre udstillere på messen. Forskellen er blot, at det er input fra forskellige og måske for dig ukendte vinkler af vvs-branchen, og det er her, du får udvidet din faglige horisont og kan blive inspireret til at kigge på nye forretningsmuligheder. At have fingeren på branchens teknologiske puls kan gøre forskellen, om du ligner et spørgsmålstegn i ansigtet eller ej, når en kunde spørger til en bestemt ny teknologi eller nyt produkt. Digitaliseringen betyder også, at kunderne har fået nemmere adgang til detaljeret viden om de nyeste teknologier, hvilket i sig selv stiller øgede krav til vvs-installatøren i salgssituationen - for hvem har lyst til at være kunde til en virksomhed, der kun taler om gårsdagens teknologier.

 

Med nye teknologier følger også nye udstillere, og ofte udstillere som ikke forvejen er kendt i branchen. Tag blot et kig på udstillerlisten, så vil du finde udstillere, som du i dag forventer at møde på messen, men som du ikke kendte til for få messer siden.

 

Nye relationer opstår og gamle relationer mødes på vvs-messen

I enhver branche vejer personlige relationer tungt i selve definitionen af branchen, og vvs-branchen er ingen undtagelse. På VVS’21-messen har du adgang til fagpersoner hos udstillerne, som besidder dyb viden inden for specifikke fagområder. En viden som måske kan løse en udfordring for dig i den opgave, du arbejder med for tiden eller i din næste opgave. Du er måske uenig, men mennesket er fra naturens side dovent anlagt, så hvorfor både genopfinde hjulet og den dybe tallerken selv, når du gennem dit netværk kan skabe dig adgang til høj faglig viden hos leverandørerne, og her er der endda tale om relationer til personer, hvis job netop er at hjælpe og dele viden med kunderne. Netværk skabes kun sjældent, mens du har dit værktøj i hånden, men gennem personlig kontakt, så her er endnu et godt argument for at bruge en enkelt dag på vvs-messen.

 

Stemningen på vvs-messen er altid god, og en af årsagerne er, at hallerne automatisk fyldes af gensynsglæde, når gæsterne støder på deres kunder, leverandører og tidligere kolleger rundt omkring i hallerne. For på messer handler det ikke kun om at skabe nye relationer men også om at vedligeholde de gamle.

 

Fagligheden prioriteres på Fagligt Forum

Som noget nyt introducerer vi på VVS’21 Fagligt Forum for de besøgende. Kort fortalt, så er det en fagteknisk scene i Hal D (Jyske Bank Arena), hvor inviterede indlægsholdere fra myndigheder, organisationer og vidensinstitutioner med korte præcise indlæg sætter fokus på aktuelle tekniske udfordringer, som vvs-branchen enten påvirkes af eller lovmæssigt skal efterleve. Emnerne, der tages op på Fagligt Forum, er målrettet vvs’ere og installatører, med det formål, at tilhørerne kan tage budskabet med hjem til virksomheden til intern drøftelse herunder virksomhedens tiltag.

 

Program for Fagligt Forum – Hall D (Jyske Bank Arena)

Tirsdag den 12. oktober:

Kl. 13.00-13.40                     

”Støj fra varmepumper – sådan forebygger du       problemer”
v/Troels Hartung, TEKNIQ Arbejdsgiverne

 

Onsdag den 13. oktober: 

Kl. 11 og kl. 13:

Har din elinstallatør styr på elinstallationen til varmepumper?”
v/Steen Søgaard, Sikkerhedsstyrelsen

(2 identiske indlæg på dagen á 40 minutter)

 

Torsdag den 14. oktober:

Kl. 11.00-11.40                      

”Ny håndbog for funktionsafprøvning af bygningsinstallationer”
v/Claus Martin Hvenegaard, Teknologisk Institut

 

Kl. 13.00-13.40                      

”Sådan undgås Legionella i bygningens brugsvands-installation” 
v/Kristian Kærsgaard Hansen, Teknologisk Institut

 

 

Der er fri adgang til Fagligt Forum uden forudgående tilmelding for alle besøgende!

 

Du kan læse uddybende beskrivelser om indholdet af de forskellige indlæg på
hvor du også gratis kan hente din billet til VVS’21.

 

Måske er du en af de mange, der allerede har hentet en billet til VVS’21, og har planlagt hvilken dag, du kommer forbi. Har du ikke besluttet dig endnu, så er det ved at være tid.