logo
Annonce

Hvad er en finansieringsstruktur?

 

Man får mange spørgsmål, når man er ekspert i finansiering af maskiner og lastbiler til bygge- og anlægssektoren. Her svarer Senior salgschef Per Kjær Lange fra Nordania Leasing på, hvad en finansieringsstruktur er.

 

Hvad betyder finansieringsstruktur?

- Finansieringsstruktur betyder, at man anvender flere for­skellige former for finansiering i sin virksomhed. Den rette finansieringsstruktur har en god fordeling mellem lang, kort og mellemlang finansiering og egenfinansiering. Finansieringen kommer typisk fra realkredit, bank og leasing.


Hvordan opnår man den bedste løsning?

- Det gælder om at tilpasse løbetiden til de underliggende aktiver. Den lange finansiering, typisk realkreditfinansiering, passer godt til fast ejendom. Den korte bankfinansiering er garantier, valutalån og driftskreditten til den daglige drift, og den mellemlange hos leasingselskaber er grave­maskiner, lastbiler, traktorer osv.

 

Læs mere om Lån og Leasing


Hvilke faldgruber er der?

- Vi ser nogle gange, at maskinerne er finansieret med kassekreditten. Det kan være dyrt, og banken kan i princippet ændre betingelserne væsentligt med et par måneders varsel. Derfor kan leasing være en god måde at sikre sig på. Aftalen er nemlig uopsigelig, og man kan finansiere op til 100 % af udstyrets anskaffelsessum.


Hvorfor skal man tænke på sin finansieringsstruktur?

- Når finansieringen passer til aktiverne, spreder man risikoen. Samtidig sikrer man handlefrihed, så man lettere kan udskifte sit udstyr.  Ved at løfte den mellemlange finansiering via leasing skaber man også bedre overblik i budgettet og anvendelsen af driftskreditten. Din finansielle samarbejdspartner får sikkerheder, som passer til forpligtelsen eller udlånet, og kan dermed tilbyde gode, konkurrencedygtige priser.

 

Bliv klogere

- Vil du gerne vide mere om finansiering og leasing? Eller kunne du tænke dig at få en snak om din finansiering? På nordania.dk/entreprenor kan du læse mere om leasing og tilmelde dig vores nyhedsbrev, afslutter Per Kjær Lange.

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555