logo

Håndværkernes direkte vej til ny viden om byggevarer

På BYGGERI’18 kan landets håndværkere stille spørgsmål direkte til producenterne og få konkret viden om for eksempel bæredygtighed, så man fremadrettet kan vejlede sine kunder bedre.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

BYGGERI’18 foregår d. 13.-16. marts i Fredericia, og messen har position som en vigtig begivenhed i årets gang for landets håndværkere. Bag messen står Danske Byggecentre, der er brancheorganisation for landets byggecentre og byggemarkeder. Når man spørger direktør for Danske Byggecentre, Palle Thomsen, om han forventer mange flere udstillere i år, så falder svaret kort og kontant:

 

- Vi kan ikke vokse – vi har de seneste gange fyldt Fredericia messecenter op 100 % med ca. 300 udstillere, og det kommer også til at ske i år.

 

Palle Thomsen fremhæver, at messen scorer en tilfredshedsprocent på hele 90 % for besøgende, hvilket er uhørt højt for fagmesser:

 

- BYGGERI-messen har gennem årene ligget stabilt på lidt under 30.000 besøgende. Vi har både prøvet højkonjunktur og lavkonjunktur, og hver gang har vi været nervøse for, om folk havde tid til at komme på messe, men der har været ca. 30.000 hvert år i mange år. Her har vi har fundet et leje, hvor man som besøgende får en god oplevelse, og det vil vi bevare, så vi fortsat kan fylde Messehallen op med tilfredse besøgende.

 

Læs mere om Fagmesser

 

En større forståelse for bæredygtighed

BYGGERI’18 uddeler Byggeriets tre hæderspriser; Klima-, Energi- og Miljøprisen, og der er i år tikket 30 % flere ansøgninger ind til de tre prestigefyldte priser. Palle Thomsen fortæller:

 

- Bæredygtighed har virkelig slået an som det altdominerende tema i byggeriet i dag. Der stilles nye krav, og det er man i dag nødt til at tage højde for. Men den enkelte håndværker har stadig svært ved at greje hvad det, betyder for dem, og det skal vi kunne hjælpe med. Det kunne være rart at lave en pixie-bog, som man kunne dele ud på messen, men det er desværre et virkelig bredt begreb som er svært at få et tydeligt billede af. Den måde, som vi på BYGGERI’18 kan gøre det håndgribeligt for håndværkerne, er ved at lade dem opleve bæredygtige byggevarer og have dialogen med folkene bag løsningerne. I den forbindelse har vi lavet ”En Bæredygtig Vej” – en rute, som fører rundt til de stande, hvor man kan møde de nominerede til Byggeriets Klimapriser.

 

Prisuddelingerne får mere og mere opmærksomhed, efterhånden som flere og flere virksomheder ansøger om at være med, ligesom det nok heller ikke har skadet, at HKH Kronprins Frederik har stået for uddelingen 3 gange de senere år. Palle Thomsen lægger vægt på, at nomineringskomitéen repræsenterer samtlige af byggeriets parter. Det er lige fra de udførende – repræsenteret ved direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri – til rådgivere – direktør Lene Espersen, Danske Arkitektvirksomheder - og bygherrer – direktør Henrik L. Bang, Bygherreforeningen:

 

- Bæredygtighed angår alle parter – i dag skal man tænke i helheder, og hele branchen er derfor repræsenteret i nomineringskomiteen.

 

Læs mere om Bæredygtighed

 

”Fokus er udelukkende på deltagerne og deres produkter”

Sammenlignet med andre messer for byggebranchen, så er BYGGERI’18 kendt for, at fokus er på deltagerne og deres produkter – der foregår således ikke en masse aktiviteter og konferencer ved siden af, som tager opmærksomhed fra messestandene.

 

- Det har alle dage været vores grundlæggende koncept – at lade byggematerialerne være det egentlige fokus. Til gengæld bestræber vi på at have et højt serviceniveau for de inviterede gæster, som vores medlemmer løfter fornemt. Det er et kæmpemæssigt logistik-arbejde, som skal gå op i en højere enhed, fortæller Palle Thomsen, som også slår et slag for den nye messe-app med plan over messen, eventkalender osv. så de besøgende kan planlægge hjemmefra hvem, man skal besøge:

 

- Vi skal selvfølgelig kunne præsentere messen på alle platforme, og vi er i det hele taget langt fremme i Danske Byggecentre i forhold til at udnytte nye digitale muligheder. ByggeBasen.dk bliver hele tiden udbygget og opdateret, så den rigtige viden om hvert enkelt produkt hele tiden er til rådighed for alle. At vejlede og rådgive bedst er vores vigtigste opgave – og det skal man kunne opleve på egen hånd på BYGGERI’18.

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555