<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Facadelukning på den fikse måde
annonce
Annonce

Facadelukning på den fikse måde

 

Der spares både arbejdstid og kvalitetskvaler, når vindues- og dørmontagen sker med den dansk udviklede Paslode WicoLine fastgørelsesløsning. Metoden består af nogle få simple skridt, der sikrer effektiv montage hver gang – uanset om der bygges nyt eller fx renoveres facader på støjplagede etageejendomme i byerne.

  

Hurtig facadelukning spiller en vigtig rolle i optimeringen af byggepladsens arbejdsprocesser, da flere opgaver kan udføres parallelt, så snart vinduer og døre er monteret. Det er netop baggrunden for fastgørelsesløsningen Paslode WicoLine – markedets enkleste beslagsystem til vindues- og dørmontage.

 

Læs mere om Værktøj

 

Reducerer facadelukningen til få simple skridt
Paslode WicoLine er udviklet i dialog med en række danske vinduesproducenter, ingeniører og entreprenører. Systemet består af bærende konsoller, tryk- og trækbeslag samt øvrige fastgørelsesløsninger, der tilsammen gør tømreren i stand til at udføre montagearbejdet i nogle få enkle skridt.

 

Først fastgøres konsollerne på væggen, mens tryk- og trækbeslagene fastgøres på selve vinduet eller døren. Derefter kan vindues- eller dørelementet nemt og hurtigt løftes på plads og fastgøres, så facaden lukkes.

 

- Tidsbesparelserne er til at føle på, og en effektiv tømrer vil f. eks. i forbindelse med udskiftning af vinduer kunne fjerne det gamle vindue og montere et nyt på ca. en time. Montagen af konsollerne kan samtidig foretages indefra, så du opnår en bedre arbejdsproces og ikke er afhængig af stillads, platform eller stige, fortæller produktchef Martin Enslev fra ITW BYG.

 

Læs også interview med Anders Olsen, produktchef i ITW BYG: Nemmere skudmontage med gas

 

Nemmere kvalitetssikring af facadearbejdet
Fastgørelsesløsningen, der fremstilles på ITW BYGs fabrik i Aulum nær Herning, egner sig til facader i beton, letbeton og murværk. Den kan derfor anvendes, uanset om der bygges nyt eller renoveres.

 

Særligt i forbindelse med facaderenovering af ældre etageejendomme åbner Paslode WicoLine bl.a. for nemmere kvalitetssikring. Det har fx betydning i Københavns kommune, der frem mod 2020 yder tilskud til installation af støjreducerende vinduer på betingelse af, at renoveringsarbejdet udføres i tilstrækkelig høj kvalitet.

 

- Paslode WicoLine sikrer ikke kun en effektiv facadelukning, så du kan arbejde hurtigere og mere fleksibelt. Systemet sørger også for, at elementerne fastholdes i samme position, både når du monterer isolering og bagefter. Det gør det nemmere at sikre, at du opnår den korrekte isoleringstykkelse og effektivt undgår kuldebroer omkring konsollerne, samt at elementerne bliver solidt fastgjort første gang, siger Martin Enslev.

 

 

Markedets stærkeste totalløsning
Det dansk udviklede beslagsystem er testet af et uvildigt, eksternt institut. Her er det bl.a. blevet dokumenteret, at konsollen til beton har markedets bedste bæreevne med op til 193 kg pr. konsol.

Og i modsætning til lignende systemer på markedet kræver Paslode WicoLine ikke forudgående samling af de enkelte dele, før tømreren kan gå i gang med montagearbejdet. Systemet kan samtidig kombineres med andre løsninger fra ITW BYG som f.eks. SPIT TAPCON sortimentet af skruer til fastgørelse i beton. Dermed er det muligt at opnå en komplet fastgørelsesløsning, der samtidig er nem at dimensionere for tømreren, uanset projekttypen.

 

Læs mere om Facader

 

Om Paslode

Paslode er en af verdens største og mest innovative producenter af produkter til fastgørelse. Ikke mindst de slangefri fastgørelsesværktøjer som søm-, stift-, dykker- og klammepistoler er kendt af de fleste professionelle håndværkere – og med et komplet sortiment af nogle af markedets mest innovative bygningsbeslag er Paslode en uundværlig del af effektivt fastgørelsesarbejde. 

 

Paslode blev etableret 1935 i USA og er i dag en central del af ITW-koncernen. Virksomheden har altid været på forkant med udviklingen og har opfundet mange af de teknologier, som i dag er standard i byggebranchen.