logo

Entreprenørfirma påbegynder deres største byggeri nogensinde

 

TL BYG er totalentreprenør på det nye psykiatribyggeri i Aalborg Øst, som skal være nabo til det kommende nordjyske supersygehus. Første spadestik til etape 1 af det 30.000 m² store byggeri har netop fundet sted.

  

Udflytningen af Psykiatrien i Aalborg er nu kommet et stort skridt nærmere. Torsdag den 1. marts blev 1. spadestik til det 30.000 m² store byggeri taget. Første etape omfatter etableringen af en ny psykiatrisk skadestue i forbindelse med akutmodtagelsen på det nye universitetshospital og flytning af retspsykiatrisk afdeling, de intensive afdelinger samt en række ambulatorier. Byggeriet kommer desuden til at omfatte gårdhaver og en række aktivitetsarealer til patienterne.

 

TL BYG er valgt som totalentreprenør på byggeriets første etape på knap 11.000 m², og entreprisen er den absolut største, virksomheden endnu har haft i ordrebogen:

 

- Det nye psykiatribyggeri er et særdeles spændende og komplekst projekt, som vi nu glæder os meget til at komme i gang med. Vi har mange års erfaring med lignende byggerier, men dette er det største enkeltbyggeri, vi hidtil har stået for, lyder det fra Jens Nielsen, der er direktør hos TL BYG.

 

Læs mere om Hospitalsbyggeri

 

Specielle behov

Udflytningen af Psykiatrien stiller store krav til byggeriet i forhold til patient- og personalesikkerhed:

 

- Ved byggerier af denne karakter er der en lang række specielle behov og udfordringer, der skal tages hensyn til hele vejen igennem byggeprocessen. Patienterne og personalets sikkerhed kommer i første række, og det er vi selvsagt meget opmærksomme på, siger Jens Nielsen.

 

Sikkerhedsforanstaltningerne vil særligt komme til udtryk i valget af materialer, der skal være af højeste sikkerhedsmæssige kvalitet. Det må eksempelvis ikke være muligt for kommende patienter at gøre skade på sig selv ved hjælp af bygningens inventar, sanitet og døre mv. Derudover opføres bygningen med tre sikringslag med op til 8 centimeter tykke ruder, der skal forhindre patienter i at bryde ud af hospitalet.

 

Læs mere om Entreprenører

 

Bæredygtigt byggeri

Psykiatribyggeriet skal certificeres jævnfør DGNB-ordningen til guld, og her kommer TL BYGs erfaring med bæredygtige byggerier til sin ret:

 

- En markant del af vores nuværende vækststrategi er vores store fokus på ekstraordinære byggerier og i særdeleshed bæredygtighed. Derfor passer psykiatribyggeriet rigtig godt til TL BYGs DNA, og vi føler os godt klædt på til opgaven, slutter Jens Nielsen.

 

Psykiatribyggeriet skal huse op til 57 nye sengestuer til psykiatriske patienter og forventes at stå færdigt i løbet af sommeren 2020.

 

 

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555