<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Emissionsfri maskinteknologi og digitale universer i München
annonce

Emissionsfri maskinteknologi og digitale universer i München

 

Fra 16. til 21. juni 2018 demonstrerede Wacker Neuson på det østrigske produktionssted ved Linz, hvilke muligheder denne maskinteknologi åbner op for i dag, og hvad der vil være muligt i fremtiden.

 

 

På produktionsstedet i Hörsching udvikles og produceres gravemaskinerne og dumperne fra Wacker Neuson. Siden opførelsen i 2012 regnes fabrikken for at være en af de mest moderne inden for maskinbygning i verden. Der produceres ca. 17.000 maskiner om året.

 

Gæsterne i Wacker Neuson-universet fik interessante indblik bag kulisserne hos fabriksledelsen, oplevede en stor maskinudstilling med hele produktsortimentet fra Wacker Neuson og havde selv mulighed for at afprøve produkterne.

 

- Vi glæder og over, at så mange gæster fra hele EMEA-regionen har besøgt os for selv at opleve Wacker Neuson-universet - fra produktionen og de nyeste zero emission-maskiner til servicetilbud og virtual reality. Nærheden til vores kunder, forhandlere og partnere er en del af vores virksomheds DNA, og dette arrangement understreger, hvor vigtig den gensidige udveksling er for os, konkluderer Alexander Greschner, salgsdirektør for Wacker Neuson SE.

 

Emissionsfrie entreprenørmaskiner: fremtiden er kommet

Allerede i dag er Wacker Neuson langt forud for de lovmæssige bestemmelser om reduktion af udstødningsgasser og tilbyder - foruden de konventionelle entreprenørmaskiner, der har lavere emissioner end en lastbil - allerede i dag en komplet zero emission-serie, med hvilken der kan arbejdes støjsvagt helt uden emissioner på byggepladser i indre byzoner.

 

- Den konsekvente udvidelse af Wacker Neusons zero emission-serie er for os en logisk konsekvens, når vi ser på fremtiden. Lovbestemmelserne har også for entreprenørmateriel i flere år udviklet sig i retning mod en emissionsreduktion. Vi går endda et skridt videre og tilbyder i hver hovedproduktgruppe mindst ét emissionsfrit produkt, forklarer Martin Lehner, CEO i Wacker Neuson Group.

 

Læs mere om Entreprenørmaskiner

 

- Forudsætningen for, at vi lancerer en maskine på markedet, er, at den kan anvendes økonomisk rentabelt over hele sin levetid. Hertil hører også, at batteriet rækker til en almindelig arbejdsdag.

 

Den fuldt el-drevne Zero Tail minigravemaskine EZ17e blev modtaget med begejstring. Den el-drevne gravemaskine på 1,7 ton er særligt velegnet til opgaver, hvor udstødningsgasser og støj skal forhindres, for eksempel i byer, ved indendørs arbejde, i tunneller eller i nærheden af skoler og sygehuse.

 

Det nyeste medlem af zero emission familien er den el-drevne hjuldumper DW15e med firehjulstræk og 1,5 tons nyttelast. Den er særligt egnet til transport af materialer alle steder, hvor arbejdet skal udføres emissionsfrit og så støjsvagt som muligt. DW15e er udstyret med separat elektromotor til køredrevet og til arbejdshydraulikken for at tilpasse effekten uafhængigt og efter behovet og minimere energiforbruget. Når maskinen bremses eller kører ned ad bakke, tilføres energien igen til batteriet. Den omformes således ikke som normalt til varme men anvendes til opladning af batteriet. Det vedligeholdelsesfrie batteri leveres med en integreret oplader, der kan sluttes til en almindelig stikkontakt. Både EZ17e og DW15e fås fra år 2019.

 

Digitalisering

Digitaliseringen er for længst en del af hverdagen hos Wacker Neuson, eksempelvis inden for produktudvikling, produktion eller i form af intelligente løsninger for kunderne. Det oplevede de besøgende i produktuniverset - også ved service- og Hololense-præsentationen. Den nye telematikløsning med en app til optimal service blev modtaget lige så godt som det digitale tilbud inden for vedligeholdelse og reparation. Et simuleret servicearbejde demonstrerede på overbevisende vis, hvordan en servicetekniker ved maskinen kan modtage vejledning i reparation af maskinen fra eksperter udefra. Ved hjælp af en anden station kunne kunderne opleve og betjene produkterne i et meget tidligt udviklingsstade via virtual reality simulatorer og således komme med et vigtigt direkte feedback. Den digitale oplevelse blev afrundet af en 360 graders video, der bød de besøgende velkommen i Wacker Neusons virtuelle zero emission-univers, hvor de kunne opleve, hvordan arbejdet på en byggeplads i følsomme områder som f.eks. en zoologisk have kan udføres støjsvagt og uden emissioner.

 

Læs også interview med projektleder Leif Birkbak fra A. Engaard om nye Wacker Neuson maskiner

 

Vær den første til at afprøve nyhederne

Foruden zero emission-highlights og digitale universer præsenterede Wacker Neuson for første gang den nye 9 tons hjullæsser WL95. Med den største hjullæsser i sortimentet kan der udføres særlig tung materialelæsning, hvilket især kræves af store entreprenør- og genbrugsvirksomheder. Med det nyudviklede drev ecospeedPRO, et trinløst, hydrostatisk drev, kører WL95 op til 40 km/h uden at skifte gear og har i den forbindelse en større trækkraft end tilsvarende modeller. WL95 fås fra oktober.

 

For første gang var det desuden muligt at afprøve de nye dual view-hjuldumpere fra Wacker Neuson, der vil blive tilbudt i 6-10 tons klassen. Dual view er det innovative drejesæde-koncept, der sætter nye standarder for sikkerheden på byggepladser. Med en 180 graders drejning af hele betjenings- og sædekonsollen har operatøren altid et perfekt udsyn i køreretningen – under transport og under på-og aflæsning. Hjuldumperne fra Wacker Neuson kan udføre alle traditionelle transportopgaver men har også andre fordele. Takket være deres knækpendulled har de væsentligt bedre manøvredygtighed og terrængående egenskaber end lastbiler. Og også under fuld belastning har de altid kontakt med underlaget og en fremragende traktion - særligt i ujævnt terræn.

 

- Vi er meget tilfreds med de besøgendes reaktioner og positive feedback. Wacker Neuson-universet er efterhånden blevet til en institution hos forhandlere og kunder og giver os mulighed for at tilbringe meget tid eksklusivt med vores vigtige partnere, siger Alexander Greschner sammenfattende.

 

Læs mere om IT og ny teknologi

 

Om Wacker Neuson Group

Wacker Neuson Group er en international koncern med over 50 datterselskaber og 140 egne drifts- og serviceselskaber. Som førende producent af entreprenørmateriel og komprimeringsudstyr tilbyder koncernen sine kunder på verdensplan et både bredt og varieret produktprogram samt omfattende service og effektive reservedelsleverancer. Wacker Neuson Group ejer varemærkerne Wacker Neuson, Kramer og Weidemann. Servicen er rettet mod kunder fra byggesektoren, den grønne sektor, landbrug, kommuner, genbrugs- og energisektoren samt mod jernbane- og industrivirksomheder. Koncernen havde i 2017 en omsætning på 1,53 milliarder euro og beskæftiger over 5.500 medarbejdere på verdensplan.