logo

DeWalt DCS690 230 mm betonsav: Betonen bliver til smør

 

Den nye betonsav fra DeWalt kan takket være den unikke batteriplatform 54V FLEXVOLT holde styrken og driftstiden i top. Hertil kan brugeren ved hjælp af en indbygget overbelastningsindikator nemt tilpasse skærehastigheden og skærekraften under brug, hvilket både øger sikkerheden og giver færre afbrydelser. Betonsaven er godt beskyttet mod snavs og vand og har desuden et kontrolsystem, som sørger for vand på begge sider af klingen, som værn mod snavs, når man arbejder i beton og stenmateriale.

 

 Tekst af Alexander Tengbjerg og Mikkel Weber Sandahl

 

Murer Lasse Hald er den første til at prøve kræfter med DeWalts 230mm betonsav, og han kaster sig straks over vores opstillede betonklods. Der går ikke lang tid, før han fælder dom over værktøjet:

 

– Den er sgu lækker. Den er let at håndtere og skærer simpelthen gennem betonen, som var det smør. Den her ville sgu have sparet mig for meget besvær gennem min tid som håndværker. Til den her slags opgaver har jeg virkeligt savnet et batteridrevet værktøj, der har nok saft til længere arbejdstræk, fortæller Lasse Hald og uddyber:

 

– Det indbyggede kontrolsystem, der sørger for vand til klingen, og placeringen af batteriet i et separat beskyttet rum, synes jeg også er smart.

 

Tobias Preilev er også godt tilfreds:

 

– Ja den er da god! Jeg syntes virkelig den føles helt rigtig i hænderne.

 

– Det er utroligt det her. Den her viser jo hvor langt, batteriværktøjet er kommet. Jeg vil da

også sige, at med sådan en sav her giver det jo virkeligt mening at have den på batteri, for her betyder friheden virkeligt noget, indskyder Thomas Lomberg, efter grundigt at have undersøgt og prøvekørt betonsaven.

 

 

Læs også: Test af DeWalt Flexvolt kompressor: En verdensnyhed

 

Tekniske specifikationer:

Akku spænding: 54 V

Tekniske specifikationer:

Maks. Omdr./min: 6600

Klinge: 230 mm

Skæredybde: 83mm

Vægt: 6,4 kg

 

 

Læs også: Test af DeWalt Vinkelboremaskine: En rigtig kraftkarl

 

Bygge- & Anlægsavisens håndværkerpanel

 

Peter Johnny Hansen er faglærer på Roskilde Tekniske Skole og er også skolens Skills- og talenttræner. Han er uddannet møbel- og bygningssnedker og har blandt arbejdet i Norge og Gaza. Hans mål er at uddanne Danmarks bedste bygningssnedkere.

 

Steffen Slott Jørgensen er i gang med at uddanne sig til bygningssnedker på Roskilde Tekniske Skole, hvor han også er en del af Skills-holdet. Hertil er han i lære hos Hoffmann, hvor han håndterer vidt forskellige opgaver, hvilket har været med til at give ham en bred håndværksmæssig forståelse.

 

Thomas Lomberg er blikkenslager og udlært i 1994. Han laver alt inden for VVS-arbejde og er tilknyttet små og store projekter. Han er ansat i CG Enterprise, der siden 1927 har håndteret en bred vifte af opgaver i forbindelse med VVS-arbejde, hovedentrepriser såvel som tekniske storentrepriser og fagentrepriser.

 

Tobias Preilev er i lære hos Hoffmann, hvor han startede som arbejdsdreng. Han er sidenhen startet på uddannelsen som bygningssnedker, og er ved at blive kørt i position til at kunne blive en del af Roskilde Tekniske Skoles Skills-team.

 

Lasse Hald er indehaver af Jysk Skridsikring og er uddannet murer. Når ikke han tager rundt i hele landet for at skridsikre alt fra parkeringspladser til spaområder, arbejder han hos Øens Murerfirma for at holde murergerningen ved lige.

 

En stor tak til STARK på Frederiksberg for at stille deres lokaler til rådighed for Bygge- & Anlægsavisens testpanel

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555