logo

Bygge- & Anlægsavisen besøgte Carl Ras Håndværkermesse i Brøndbyhallen

Det summede af mennesker, værktøj og andet udstyr da Carl Ras Håndværkermesse løb af stablen i Brøndbyhallen fra den 26-29. september. Bygge-  & Anlægsavisen var selvfølgelig med og fik set på nogle af markedets store nyheder samt taget en snak med Frederik Riber, der skal repræsentere Danmark ved WorldSkills i Abu Dhabi.

 

Tekst af Alexander Tengbjerg

  

 

Tusindvis af håndværkere aflagde Brøndbyhallen et besøg, og overalt så man trillebøre læsset til randen med diverse messetilbud. Hvad end det var sikkerhedssko, isoleringsskum eller den nyste boremaskine man var ude efter, så kunne det fås på håndværkermessen. Særligt de store værktøjsproducenter var godt repræsenteret og formåede at tiltrække sig de besøgendes opmærksomhed med deres store sortiment af nye produkter.

 

Nyt sortiment

DeWALT havde med en af de største stande linet en lang række nye produktserier op.

- Vi har virkeligt udvidet vores batteridrevne XR-sortiment med yderlige tre fleksible montageværktøjer i form af en en dykkerpistol, en klammepistol og en ny, innovativ gulvpistol. Modellerne er skræddersyet til specifikke anvendelsesområder. Det giver den professionelle bruger mulighed for at vælge det helt rigtige værktøj til hver opgave. Samtidig markerer det vores store fokus på at skabe mere og bedre elværktøj, fortæller Niclas Andersen, der er Field Sales Manager hos DeWalt.

- Der er også kommet tre nye vinkelslibere til, der både har en 18V kulløs motor og er en del af vores Perform & Protect System, der blandt andet betyder, at hvis man taber udstyret, stopper skiven automatisk indenfor to sekunder. Med et nyt og bedre greb er de alle designet til at kunne indgå som en fleksibel følgesvend på arbejdspladsen, afslutter Niclas Andersen.

 

Læs mere om Messer

 

Strømlining indenfor batterier

Også Makita var stærkt repræsenteret på messen. Det var særligt deres overfræser der tiltrak sig opmærksomhed fra de besøgende tømrere og snedkere. Her nævnte mange behovet for en lille og fleksibel batteridreven kantfræser.

Af nyheder var det særligt deres batterisystem, der blev lagt vægt på. Det nye 36 volts elværktøj bliver drevet af to 18 volts batterier. Disse batterier passer til godt 170 maskiner fra Makita, så håndværkeren kan bruge sine eksisterende batterier til alt det nyindkøbte værktøj, uanset om det er 18 eller 36 volt.

 

Læs også Test af Værktøj

 

Træning og dedikation

Man kunne også møde bygningssnedkeren Frederik Riber, mens han var i fuld gang med at træne op til WorldSkills i Abu Dhabi i oktober. Frederik Riber har vundet DM i Skills i 2016 og 2017. I december 2016 vandt han bronzemedaljen til EuroSkills i Göteborg, og den præstation gav ham adgang til WorldSkills. De danske placeringer ved WorldSkills har ikke tidligere været prangende, men med Frederiks engagement og tidligere præstationer er forventningerne store. Han har i lang tid trænet intensivt op til den kommende konkurrence og lagt al sin tid ind i projektet:

- Jeg har trænet mellem 45 og 50 timer om ugen i omkring fire måneder. I den tid har jeg sammen med min træner har undersøgt og eksperimenteret med hvordan jeg bedst muligt kan løse de fremtidige opgaver indenfor de stillede tidsrammer. Det er selvfølgelig hårdt arbejde, men også enormt spændende og udfordrende, fortæller Frederik Riber.

 

messe

 

Sponsoraftaler gav tid til træning

At Frederik Riber har kunnet hellige sig sin træning 100% skyldes blandt andet samarbejdet med Festool, der har sørget for, at han kunne blive frikøbt fra sin arbejdsplads. Dertil får Frederik Riber deres bedste værktøj stillet til rådighed.

 

- Vi så, at Frederik havde et kæmpestort potentiale, da han vandt bronze ved EuroSkills i Göteborg. Derfor besluttede vi at gå ind og støtte ham og se til, at også andre sponsorer blev hentet ind før hans deltagelse i verdensmesterskabet. De danske deltagere har sjældent klaret sig godt ved disse konkurrencer, hvilket til dels skyldes, at de slet ikke har trænet nok. Derfor ville vi give Frederik de bedst mulige betingelser inden konkurrencen ved at købe ham og hans træner fri fra skole og arbejde, fortæller Rikke Geer fra Festool, der har været drivkraften bag sponsoraftalen med Frederik Riber.

 

- Vi er enormt glade for at arbejde sammen med Frederik, fordi han er en så fantastisk rollemodel for andre unge, der overvejer at søge ind i håndværksbranchen. Som en seriøs værktøjsproducent er vi jo interesserede i at branchen som helhed har det godt og får tiltrukket nye unge talenter, afslutter Rikke Geer.

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555