<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Skandinaviske byggerier i milliardklassen trak fulde huse på udsolgt konference
annonce
Annonce

Skandinaviske byggerier i milliardklassen trak fulde huse på udsolgt konference

 

Op mod 150 deltagere fra mere end 15 forskellige lande havde tilmeldt sig The 2nd Annual Building Network Construction Conference 2018, der fandt sted på det eksklusive Copenhagen Marriott Hotel midt i København d. 15. november 2018. Skandinaviske byggerier i milliardklassen var i fokus på konferencen, der blev en overvældende succes for talere, deltagere og arrangørerne.

 

Stemningen var i top blandt de danske og udenlandske deltagere og talere, da Building Network i samarbejde med Copenhagen Capacity for andet år i træk afholdt Building Network Construction Conference på det femstjernede Copenhagen Marriott Hotel, der ligger med direkte udsigt over havnen og Kalvebod Brygge.

Det udsolgte arrangement fandt sted i Copenhagen Marriott Hotels majestætiske konferencelokale, hvor en række af de førende danske og udenlandske bygherrer, rådgivere og entreprenører var mødt op for at fremvise de fremtidige bygge- og anlægsplaner for nogle af Skandinaviens største byudviklings-, infrastruktur-, hospitals- og hotelprojekter.

Med i det eksklusive panel af 15 konferencetalere var blandt andet bygherrer fra Københavns Lufthavne, Vejdirektoratet, Stockholms Metro, byudviklere fra Oslo og Göteborg samt svenske Trafikverket, der alle havde medbragt en spændende portefølje af nye bygge- og anlægsprojekter i milliardklassen.

 

I panelet sad også en repræsentant fra Københavns Kommune, der var inviteret til at åbne talerrækken med et oplæg om anlæggelsen af Københavns nye ø Lynetteholmen og de mange byudviklingsprojekter, der finder sted i København. Oplæggene, som blev holdt på engelsk for at tiltrække et internationalt publikum, indeholdt flere visionære spændende projekter. Men der blev også fortalt om mere konkrete projekter. Cathrine Carøe fra Banedanmark viste flere kommende anlægsprojekter frem til over 100 millioner kroner.

 

Teknisk direktør Christian Poulsen fortalte om udvidelsen af Københavns Lufthavn til næsten dobbelt størrelse – Foto: Building Network

 

Den tekniske direktør for Københavns Lufthavne, Christian Poulsen, gennemgik i sit oplæg byggeplanerne og visionen for den historisk store udvidelse af lufthavnen. I 2017 rejste mere end 29,2 mio. gennem terminalerne. I fremtiden skal lufthavnen kunne betjene 40 millioner passerer om året. Lufthavnen skal derfor udvides til næsten dobbelt størrelse over de kommende år.

Vores svenske naboer kunne fortælle, at de er i fuld gang med at kigge udover landegrænsen for at finde dygtige samarbejdspartnere og pengestærke investorer til de massive bygge- og udvidelsesplaner indenfor både byudvikling og infrastruktur, der er i pipelinen i og omkring de største svenske byer. Eksempelvis vil der være rig mulighed for at byde ind på de store fremtidige byudviklingsprojekter, der er på tegnebrættet i Skåne og Göteborg. Den svenske regering investerer 62,25 milliarder euro i infrastruktur over de næste 10 år indenfor blandt andet opførelsen af nye metro-, vej- og toglinjer.

Deltagerne blev endvidere præsenteret for planerne om at omdanne Oslo til en grøn hovedstad og bringe byen i front som verdens grønneste by. Oslo er i en rivende udvikling og forventes at vokse med op til 30 procent frem mod 2030. Det stiller krav til blandt andet infrastruktur og boliger. Byen leder derfor efter samarbejdspartnere, der kan byde ind med nye innovative løsninger indenfor bæredygtig grøn byudvikling.

 

Den nye levende bydel og attraktive station Väsby Entré forventes at forbedre den kollektive trafik – Illustration Zaha Hadid Architects

 

Et af verdens mest eftertragtede og prisvindende arkitektfirmaer, Zaha Hadid Architects, var også at finde blandt de mange oplægsholdere. Zaha Hadid Architects er ved at tegne et stort projekt i den svenske by Väsby. Tobias Magnesjö fra et af Sveriges største arkitektfirmaer, Krook och Tjäder var på talerstolen for at fortælle om to store hotelbyggerier i København, som de er hovedarkitekter på. Det ene er opførelsen af Comfort Hotel ved Københavns Lufthavn, der med sine 600 værelser bliver Danmarks største hotel. Det andet hotelprojekt er ombygningen af Københavns gamle centralposthus i Tietgensgade, der i 2020 skal stå klar som et luksuriøst hotel med 390 værelser. 

Han Blom fra Hollandske BYLDIS, der producerer højkvalitets præfabrikerede betonelementer, delte åbenhjertet ud af sine erfaringer med at etablere sig som udenlandsk virksomhed i Danmark. BYLDIS åbnede sit første skandinaviske kontor i BLOXHUB midt i København for et lille års tid siden.

Med på konferencen var også beslutningstagerne fra nogle af Europas største entreprenører herunder belgiske Besix, der er i fuld gang med at bygge Fjordforbindelsen i Frederikssund samt spanske Acciona og det italienske konsortium Itinera-CMB, der har vundet en række omfattende entrepriser på opførelsen af det nye universitetshospital i Odense og samt Sjællands Universitetshospital i Køge.

 

En af Europas største entreprenørvirksomheder Besix som er i gang med at bygge Fjordforbindelsen Frederikssund, planlægger at byde på flere Skandinaviske bygge- og anlægsprojekter – Foto: Building Network

 

Det tætpakkede konferenceprogram bød også på velkoordinerede netværksseancer, hvor der var afsat tid til at komme i personlig dialog med oplægsholderne og netværke med de øvrige deltagere. Dagen igennem var i pauserne travlhed foran de mange spændende udstillingsstande, hvor repræsentanter fra danske og udenlandske virksomheder i bygge- og anlægsbranchen fremviste deres produkter, kvaliteter og ydelser. Cowi, Bygningsstyrelsen, Stockholm Metro, Besix, Aurora Construction Consultancy, BYLDIS, Infrakit Open Bim Cloud, Hovedstadens Rekrutteringsservice og Ready Bathroom var med blandt de virksomheder, der havde nået at sikre sig udstillingspladser.

 

En af udstillerne, Michael Madsen fra DELUX DENMARK, der leverer kvalitetslys til alle typer af byggerier, havde svært ved at få armene ned, da vi talte med ham efter konferencen.

 

- Det er første gang, at jeg udstiller, og der har været virkelig mange ovre for at tale med mig og se nærmere på vores lamper. Jeg har mødt arkitekter, ingeniører og landskabsarkitekter, som jeg aldrig ville have mødt, hvis jeg ikke var kommet i dag. Jeg havde inviteret en af mine producenter af lamper fra Tyskland med. Ligesom mig var han super positiv og tilfreds med konferencen og hele konceptet bag at skabe et forum, hvor vi kan mødes på kryds og tværs i branchen og netværke og udveksle erfaringer og viden. Min tyske leverandør har allerede sagt, at jeg skal sørge for at reservere pladser til næste års konference, fortæller Michael Madsen.

 

Åsa Rosberg fra svenske Trafikverket, der havde taget turen over Øresundsbroen sammen med fem andre kollegaer for at fremvise deres kommende bygge- og anlægsplaner, var ligesom hendes kolleger mødt op med et stort ønske om at gøde jorden i jagten på at finde dygtige leverandører.

 

- Vi har rigtig mange projekter i pipelinen i Sverige og har hårdt brug for udenlandske leverandører og samarbejdspartnere, for vi kan ikke klare det selv. Derfor var det oplagt for os at være her i dag og vise flaget og netværke og lære nye potentielle samarbejdspartnere bedre at kende, siger Åsa Rosberg.

 

Der var mange, som lagde vejen forbi CMB og Itinera, som har vundet hospitalsentrepriser for mere 6 milliarder – Foto: Building Network

 

Dansk Miljørådgivning, der blev kåret af Børsen som Gazellevirksomhed i 2018 efter fire fantastiske regnskabsår, var også at finde på deltagerlisten. Et af målene for Dansk Miljørådgivning var at bruge konferencen til at komme og finde fremtidige samarbejdspartnere på nogle af deres specifikke områder indenfor blandt andet geoteknik og jord- og grundvand.


- Vi har ikke rigtig adgang til de udenlandske aktører, medmindre der bliver lavet arrangementer som den her. Hvis der kun var oplæg og ingen mulighed for at komme i personlig dialog med talere og de andre deltagere, så tror jeg ikke, vi var kommet i dag. Vores erfaringer viser, at det gør det nemlig meget nemmere at lave en fremtidig arbejdsrelation med virksomhederne, hvis man har mødt dem ansigt til ansigt, som vi har gjort i dag, hvor jeg har udvekslet visitkort med alle dem, jeg har talt med, lød det fra Mette Damgaard fra Dansk Miljørådgivning.

 

Han Blom fra den hollandske betonproducent BYLDIS forventer at underskrive deres første kontrakt i enten Danmark eller Sverige inden årets udgang. Dagen igennem havde Han Blom travlt med at netværke og tale med interesserede deltagere foran deres udstilling.


- Det har været utrolig interessant og givende at være med i dag. Omgivelserne var perfekte, der var masser af spændende firmaer, og der var god tid mellem oplæggene til at møde nye potentielle klienter og partnere ikke kun fra Skandinavien, men også fra resten af Europa. Jeg har også haft nogle interessante samtaler med nogle af deltagerne om at samle vores styrker og kvalitet og gå sammen ind i nogle af projekterne. Jeg har lært meget ved at være med i dag og har fået åbnet for nye kontakter, så det kunne ikke være meget bedre, fortalte Han Blom.

LOXAM, Europas største udlejer af materiel til entreprenører og håndværkere, var repræsenteret på konferencen af Karina Hansen og Susanne Vemmelund. Begge var meget begejstrede for at være med på konferencen.


- Det har været helt fantastisk at være her i dag. Vi har fået masser af informationer om konkrete sager og viden om nye projekter, der er på vej, og som vi kan byde ind på. Vi har valgt at blive udstillere, fordi det er en super måde at få lov til at præsentere sin virksomhed på og skaffe nye kontakter og opgaver. Dagen igennem har vi også udvekslet en del visitkort med de andre deltagere, og det lover rigtig godt. 

En af konferencens centrale personer, direktør Mickey Lund fra Building Network, kunne efterfølgende glæde sig over de flotte og positive tilkendegivelser over arrangementet, som han høstede fra både talere og deltagere. Mickey Lund har store forventninger til næste års arrangement:

- Interessen for at tage turen til København for at høre om de kommende skandinaviske byggeprojekter og netværke med de øvrige europæiske kollegaer på kryds og tværs i branchen har været overvældende stor. Der er blevet udvekslet mange visitkort i dag og trykket i hånden rundt omkring ved udstillingsbordene. De fysiske rammer her på Marriott Hotel har været perfekte, stemningen blandt deltagere og talere har været livlig, energisk og yderst positiv, og som arrangør kan jeg kun være fuldt ud tilfreds med konferencen. Sammen med vores team, Copenhagen Capacity, de mange deltagende ambassader og handelskamre samt de to konferencepartnere Besix og Aurora Construction Consultancy glæder jeg mig til at gå i gang med at planlægge næste års konference, som jeg forventer bliver endnu større.

 

Der var afsat god tid til at komme i personlig dialog med oplægsholderne og netværke med de øvrige deltagere – Foto: Building Network