<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif"> Beskyt mobilskærmen og slip for dyre reparationer
annonce

190 år gammelt tømrerfirma fokuserer på bevaring af vind- og vandmøller

 

En mobil på byggepladsen er ligeså udsat for skade, som en FCK-fan på Brøndby-tribunen. Reparationer af ødelagte mobilskærme er noget af det dyreste at skulle punge ud for, men der er heldigvis hjælp at hente i et panserglas til skærmbeskyttelse, uanset om man har en iPhone, en Samsung-telefon eller en helt tredje model.

 

Hvornår er beskyttelse nødvendigt?

I princippet er det ikke nødvendigt at beskytte sin telefon. Mange af de bedste og dyreste telefoner har den seneste Gorilla-glastype udviklet af Corning, hvilket er med til at holde skærmen intakt. Det er dog stadig de færreste telefoner, der kan holde til stød af den kaliber, man kan udsætte den for indenfor byggebranchen. Selv små ridser kan ødelægge glæden ved en flot telefon, og gøre den daglige brug af mobilen lidt mindre sjov og flot.

 

Dyrt, billigt, tykt, tyndt?

Skærmbeskyttelse kommer i mange priser, former og tykkelser. Hvad skal man så vælge, er det naturlige spørgsmål, når man har besluttet sig for at købe sikkerhedsglas til mobilen. Panserglas er en ting, og beskyttelsesfilm en anden. Førstnævnte er, som navnet antyder, et lidt tykkere glas, som er udviklet til at kunne modstå de værste stød og ridser. Beskyttelsesfilm er lidt tyndere, og er samtidig bøjelig og mulig at strække. Det tynde lag giver også flere muligheder, hvis man samtidig vil benytte et cover til mobilen. Det sagt, er panserglas noget mere modstandsdygtigt. Især ifm. ridser i skærmen.

 

Splintrer glasset alligevel, når der er skærmbeskyttelse på, smadrer glasset ikke ud i alle retninger, men bliver siddende som en mosaic under panserglasset eller filmen. Det er en langt bedre konsekvens, end hvis man skal samle glas op fra det nyligt anlagte cementgulv, sofaen eller sengen.

 

Læs også håndværkerportræt af Lars Boeskov: Et fantastisk tømrerliv med skurregler og lynhurtig akkord 

 

Kan jeg selv sætte det på?

Det er umiddelbart ligetil selv at påføre skærmbeskyttelse til sin egen mobil, men det er vigtigt at man sørger for at rengøre skærmen og fjerne støv, inden man klistrer det på. Selvom det burde være let at tage skærmbeskyttelsen af igen, vil klisteret blive mindre effektivt, jo oftere man tager det af. Mange butikker, der sælger panserglas, tilbyder at sætte det på i butikken, ofte mod en mindre betaling. Men så er man også oftest sikker på, at man får det gjort ordentligt.

 

At sikre sig

En tabt telefon er ikke nødvendigvis lig med ødelagt skærm, især med den nyeste skærmteknologi fra Corning. Men er man alligevel uheldig, kan det godt betale sig at have en elektronikforsikring. Der vil oftest være en selvrisiko på, men reparationen vil typisk blive dyrere end den eventuelle selvrisiko. Stort set samtlige forsikringsselskaber udbyder denne form for forsikring, og så er det bare at lede efter den mest fordelagtige aftale og den bedste dækning, ud af de mange mulige udbydere.

 

Det er dog ikke sikkert, at forsikringen dækker netop den type skader, som man kan forårsage på en byggeplads, og her er det vigtigt, at man forhører sig grundigt hos sit forsikringsselskab – eller har en god aftale med sin arbejdsgiver.