<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=364418&amp;fmt=gif">
article_image
Annonce

E-Jumpy har 136 hestekræfter, et højeste drejningsmoment på 260 Nm, som vel at mærke er til rådighed lige fra start. Tophastigheden er 130 km/t, rækkevidden er 320 km, og der er ingen gearskift. Du lægger straks mærke til, hvor støjsvag den er.

Andersen Biler tilbyder at udregne, hvor meget I sparer ved at skifte til el

 • Varevogne og Transport
 • Byggepladsen
 • 2022-06-29
 • Tekst af Morten Bøcker
 • Det er ikke alene miljøet, der vinder, når I skifter den ældre dieselbil ud med en ny eldrevet. Driftsomkostningen tager også et mærkbart dyk, viser beregninger fra Andersen Biler.

  I en travl hverdag er det nok ikke lige vognparken, man ofrer mest tid på. Den skal bare køre! Men er du klar over, at der kan ligge mange penge i et skift fra diesel- til eldrevne biler?

  Erhvervschef Henrik Due Hedensted og hans kolleger i Citroën afdelingen hos Andersen Biler har sat sig for at fortælle brugere af varebiler, hvordan økonomien rent faktisk ser ud, og det er ganske spændende beregninger, de kommer frem til.

  Den helt store besparelse opnås på brændstof/el. Hvis man sammenligner med en helt ny dieselbil, vil omkostningen stort set være det halve. Og CO2 udledningen går fra gennemsnitligt 192 kg pr. km til et rundt 0.

  - Det er også meget interessant at se på den totale omkostning ved ejerskabet, den såkaldte TCO (Total Cost of Ownership), siger Henrik Due Hedensted.

  - Her kan vi nemlig påvise, at hvis man kører cirka 35.000 km om året, så vil totalomkostningen være den samme pr. år for en dieselbil med nogle år på bagen og en splinterny eldrevet bil, i dette eksempel en E-Jumpy.

  Med andre ord: Prisen pr. kørt km er så meget lavere i en el-bil, at den kan finansiere overgangen til en helt ny bil.

  - Det er klart, at hvis man har en bil fra 2017, som man ikke længere betaler leasingafgift på, så vil TCO’en her være lavere. Hvis det er tilfældet, skal man i stedet basere sit skift her og nu på fordelene ved bedre komfort, nyere teknik og så naturligvis CO2 besparelsen, siger Henrik Due Hedensted.

  - På længere sigt vil man dog også i dette tilfælde opnå en mærkbar besparelse. Endvidere har man forberedt sig til at overholde de skærpede krav til at køre ind i de store byers miljøzoner, som strammes i løbet af denne sommer, siger Henrik Due Hedensted.

  - Så alt i alt synes vi, at tiden vil være givet ud til at få foretaget en beregning på sin vognpark og TCO, siger Henrik Due Hedensted fra Andersen Biler, som har Citroën afdelinger i Herlev, Ballerup, Rødovre, Roskilde og Holbæk.

  E-Jumpy har 136 hestekræfter, et højeste drejningsmoment på 260 Nm, som vel at mærke er til rådighed lige fra start. Tophastigheden er 130 km/t, rækkevidden er 320 km, og der er ingen gearskift. Du lægger straks mærke til, hvor støjsvag den er.


  Hvorfor ikke køre på el?

  Det, der også gør el-biler attraktive, og som spiller positivt ind på TCO’en, er den lavere grønne afgift.

  - En dieseldrevet Citroën Jumpy koster mellem 8.000 og 12.000 kr. om året i grøn afgift mens den tilsvarende eldrevne model kun koster 640 kr., og det bliver altså til noget over årene, siger Henrik Due Hedensted.

  Samtidig er den stærkt stigende brændstofpris lidt af bombe under kørselsøkonomien.

  Du ved selv, hvad det koster at fylde dieseltanken helt op… man kan nærmest høre suget fra kontoen overdøve lyden fra tankstanderen. Til sammenligning koster det under 200 kr. at lade sin E-Jumpy op til at køre 320 km.

  - Rækkevidden er noget, som mange fokuserer på, men reelt er den ikke noget at bekymre sig om, siger Henrik Hedensted.

  - Størstedelen af vores kunder kører imellem 75 og 125 km pr. dag og 80 procent af alle virksomheder kører under 320 km om dagen i deres varebil. For dem har den ingen betydning. Omvendt vil der være virksomheder, som kører længere, og for dem er det nok ikke relevant at skifte, før elbilerne kan køre endnu længere, siger Henrik Due Hedensted.

  Men hvad med opladningen? Er den ikke besværlig og tidkrævende?

  - Som led i en handel opsætter vi en ladestation i det pågældende firma, og så er det blot at sætte stikket i, når man parkerer. Det er jo faktisk hurtigere end at køre ind på tankstationen, siger Henriksen Due Hedensted.

  - Det meste taler for at skifte fra diesel til el, og jeg og mine kolleger håber at få lejlighed til at komme ud og tale el og TCO med rigtig mange virksomheder i den kommende tid, siger Henrik Due Hedensted.

  Han opfordrer til at tage kontakt – og skulle det vise sig, at der ikke kan påvises en besparelse, kvitterer Andersen Biler med en pølsevogn i frokostpausen.

  Du kan kontakte Henrik Due Hedensted på tlf. 60 91 53 25 eller mail hdh@andersenbiler.dk.
  henrik-hedensted (002)
  Erhvervschef Henrik Hedensted tilbyder kvit og frit at mødes med virksomhederne og udregne deres TCO, og hvor meget de kan spare ved at gå fra diesel- til eldrevne biler.
  Anbefalede artikler