logo

”Vi har grebet opsvinget”

I sin velkomst lagde Palle Thomsen vægt på, at faglig udvikling og socialt samvær går hånd i hånd på BYGGERI´18. I de kommende dage har landets håndværksvirksomheder muligheden for at gå på opdagelse i MESSE C i Fredericia og få ny viden om rekordmange løsninger og innovative produkter, der kan gøre dansk byggeri mere effektivt og bæredygtigt.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

I Palle Thomsens åbningstale til BYGGERI´16 for to år siden talte han om, at byggebranchen skal forstå at gribe opsvinget, og i dag lagde han ud med at sige, at det er lykkes til fulde. Der er travlhed rundt om i håndværksvirksomhederne, og det er positivt, men det giver også nye udfordringer, såsom en mangel på kvalificeret arbejdskraft.

 

Læs også interview med Palle Thomsen fra Danske Byggecentre: BYGGERI´18 er den direkte vej til ny viden om byggematerialer

 

- Vi skal gøre uddannelserne spændende, og vi skal arbejde med at få præsenteret vores branche ordentligt for de unge, så de er klar over de mange karrieremuligheder, der eksisterer. I Danske Byggecentre afholder vi blandt andet Byggecenterdage, hvor skoleklasser kan komme ud og se vores verden, fortæller Palle Thomsen og fortsætter:

 

- Vi skal sørge for at fortælle den gode historie, og lige nu er bæredygtighed på alles læber her på messen. Der har været rekordmange tilmeldinger til vores priser, og det er vigtigt, at alle i byggeriet forstår vigtigheden af at tænke på bæredygtighed. Her har Danske Byggecentre en vigtig rolle at spille som bindeled mellem producenter og udførende i byggeriet, og vi håber, at messen kan hjælpe med at vise mulighederne.

 

”Det går godt, men vi skal være meget bedre på en række områder”

Direktør for Strategi og Udvikling i NCC Building, Martin Manthorpe, fortsatte tråden fra Palle Thomsen ved at tale om den igangværende højkonjunktur:

 

- Det går godt for tiden, men ligesom inden for fodbold, så er 2-0 som bekendt den farligste føring. For der er en række områder, hvor vi kan blive bedre. Byggebranchen er stadig én af de store syndere i forhold til verdens resurseforbrug pga. produktionen af byggematerialer, ligesom bygningers energiforbrug fylder meget i det samlede CO2-regnskab.

 

Læs også interview med Martin Manthorpe, NCC: Byggeriet er på vej ind i et faseskift

 

Martin Manthorpe var mødt op for at give et indblik i hvad, vi kan forvente os af byggebrancen i fremtiden, og han fremhævede, at vi i skandinavien opholder os indendøre 90 % af tiden, og derfor bør byggeriet tage indeklimaet i vores bygninger alvorligt. Han beklagede også, at der kun 10 % kvinder i byggeriet, og hvis man se på bestyrelsesposter, så ser det ikke bedre ud.

 

- Som branche er vi foran på nogle områder men bagud på andre. De gode tider skal vi bruge på at blive bedre, så byggebranchen bliver en del af løsningen på de mange udfordringer, som venter fremover. Lige nu fylder bæredygtighed meget i billedet, men hvis vi ser fem år ud i fremtiden, så vil jeg komme med den forudsigelse, at det er andre ting,vi taler om, såsom effekterne af digitalisering, eksempelvis Internet of Things, IOT. På Apples telefoner er der for eksempel en Home-app, hvilket er et godt eksempel på, at tech-giganterne lige nu ruster sig til det store slag om hvem, der skal stå for IOT i vores bygninger. I NCC er vi interesseret i data på det her område, og jeg vil her opforde til dialog med alle, som har data om byggeriet – her ønsker vi at samarbejde bredt, sluttede Martin Manthorpe af.

 

Komiker Brian Lykke trak dog senere Martin Manthorpe på scenen for at illustrere et par krammeøvelser, ligesom han udover at tale om sexlystne polske håndværkere ikke kan forstå, at byggebranchen har svært ved at få rekrutteret arbejdskraft, da sorte penge og håndværkersex da er to ting, som alle kan forstå fordelene ved.


Om BYGGERI’18

BYGGERI’18 afholdes den 13.-16. marts i MESSE C i Fredericia. Messen har åbent dagligt fra kl. 09.30 – 17.00 med fri adgang for fagfolk mod registrering.

BYGGERI-messen har igennem årerne positioneret sig som Skandinaviens vigtigste fagmesse for byggevarer og havde ved seneste afholdelse i 2016 over 300 udstillere og 26.000 besøgende.

Bag BYGGERI-messen står Danske Byggecentre, der er brancheorganisation for landets førende byggecentre, trælaster og byggemarkeder.

 

 

 

 

 

 

 

Ønsker du fremadrettet at modtage nye historier fra Bygge og Anlægsbranchen.
Tilmeld dig til vores nyhedsbrev her:

testEmail

*Nyhedsbrevet indeholder historier fra vores redaktion, brancheorganisationer og annoncører.

Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555