DSBs gamle hovedkontor udbygget med 453 komplette vådrumsløsninger

Fredningsbestemmelser, lav vægt og hurtig installation gjorde vådrumsløsninger fra wedi GmbH til et oplagt valg, da den gamle bygning skulle ombygges til kollegie.

 

Tekst af Frank Ulstrup

 


DSBs gamle hovedkontor på Sølvgade 40 i København har netop taget hul på et nyt kapitel i sin efterhånden 245 år lange historie. Det skete, da danske og internationale studerende i sommers begyndte at flytte ind i den historiske bygning, der nu skal fungere som kollegium.

 

Forud for indflytningen har ProCon Danmark ApS, malerfirmaet SEHARD ApS og entreprenøren HJL BYG ApS foretaget en omfattende, men alligevel skånsom ombygning af den 25.845 m2 store bygning.

 

En af de større udfordringer var etablering af vådrum i de 453 et- og toværelses lejligheder, hvor der på grund af fredningsbestemmeler var grænser for, hvor radikalt håndværkerne måtte gå til værks.

 

ProCon Danmark ApS valgte derfor en wedi-vådrumsløsning, der blev bygget op som en, fritstående kassette på sokkel med et vignet-køkken indbygget på ydersiden.

 

Let og hurtigt

Ud over den helt oplagte fordel, at afløb med videre kunne trækkes ovenpå det eksisterende gulv, betød valget af wedis løsning også, at kassetterne blev væsentlig lettere, end de ellers ville være blevet med f.eks. en gipsløsning.

 

Dertil kommer, at de komplette vådrumssystemer kunne tilpasses og til dels samles hos entreprenøren HJL BYG ApS. Dermed kunne installationen af samtlige vådrum færdiggøres i raketfart -  rundt regnet seks måneder gik der fra start til slut.

 


Specialister i vådrumsløsninger

Om valget af wedi siger Henrik Larsen fra HJL- BYG:

 

-Vi valgte først og fremmest wedi, fordi, funktionalitet og sikkerhed spiller en afgørende rolle i badeværelset - især når det drejer sig om brusebunde med indbygget fald. wedi GmbH har beskæftiget sig med området i 30 år, og deres system er godkendt og certificeret ud fra kravene i ETAG 022. Dermed var det oplagt, at det skulle være dem. Det betød også, at vi fik en samarbejdspartner, der var fleksibel, og f.eks. udviklede et specielt trykfast gulvelement med fald til det integreret afløb.

 

Hos wedi GmbH oplyser man, at den innovative vådrumsløsning, er opbygget med en kerne af HFCKW-frit, ekstruderet, hårdt polystyrenskum. Det betyder, at den blå XPS-kerne er 100 procent vandtæt. Samlingerne blev tætnet med wedis eget unikke klæbe og tætningsmiddel, 610 polymer, der er i stand til at optage bevægelser, men trods det forbliver vandtæt.

 

Kontaktinformation