digitalisering_2

Spæncom på forkant med BIM-teknologien

 

Da store dele af landet var lukket ned pga. coronapandemien, var der fortsat gang i såvel produktionen som arbejdet med den grønne omstilling på mange af landets betonelementfabrikker – heriblandt også Spæncom.

 

”Et af de tiltag, der er kommet ud af Coronapandemien, er, at digitaliseringen i Spæncom er rykket ekstra hurtigt frem”, fortæller BIM manager Kim Schmeltz. ”Teams, eller andre online mødeværktøjer, er blevet installeret i stor grad, så vores ingeniører og konstruktører kunne sidde hver for sig og alligevel aflevere tegninger til produktionen, ligesom møder både internt i Spæncom og imellem virksomhederne i Consolis-koncernen kunne klares hurtigt og uden tid og omkostninger til transport”.

 

Også i produktion på Spæncoms fabrikker er der blevet sat ekstra turbo på digitaliseringen. Implementeringen er sket gradvist på alle 3 fabrikker i Aalborg, Vemmelev og Kolding, hvor de digitale redskaber vinder større og større indpas i dagligdagen.

 

digitalisering_3

 

”Vores produktionsmedarbejdere kan nu åbne tegningerne på Ipads, der kan skydes op på en stor skærm. Er der spørgsmål til tegningerne, eller ting der skal ændres, ringes der til konstruktøren eller ingeniøren via Teams, som er blevet installeret på både mobiltelefoner og Ipads. Derved kan de dele skærmbilledet og kommunikere sammen, som stod de ved siden af hinanden. Der spares derfor en del tid, og kommunikationen går både hurtigere og mere smidigt”, forklarer Kim Schmeltz.

 

Spæncoms digitale løsninger giver kunderne store fordele, for når de løbende udveksler IFC filer og 3D-modeller med kunderne, styrker og effektiviserer det samarbejdet, ligesom det højner kvaliteten af byggeriet. Derudover reducerer Spæncoms digitale løsninger ressourcespildet, samtidig med at det eliminerer risikoen for fejl og misforståelser.

 

Spæncom har også samlet alle komponenter vedr. BIM på deres hjemmeside. Her kan kunder, rådgivende ingeniører, studerende og andre finde både Tekla komponenter (som 2017i og 2020) samt Revit families 2014 og 2020. De har også mulighed for at tilmelde sig Spæncoms BIM-nyhedsbrev samme sted, så de kan blive holdt ajour med, hvad der sker på siden.

 

Kontaktinformation

  • Spæncom A/S
  • Akacievej 1, 2640, Hedehusene
  • Tlf: +45 8888 8200
  • Web: https://spaencom.dk/
  • Email : info@spaencom.dk