Ny uddannelse til byggeriet: IPP-leder

Hvordan eksekveres det digitale projekt i praksis, så alle parter får gevinst af samarbejdet? Det er fokus for den nye IPP-leder uddannelse fra Byggeriets Ledelsescenter.

Hvordan får byggeriets parter det fulde udbytte af IKT og BIM på deres byggeprojekter? 


Hvordan sikrer vi, at alle projektets parter arbejder sammen om at skabe de bedste løsninger, der kan gennemføres til det aftalte budget og inden for tidsrammen?


Uanset om man er bygherre, rådgiver eller entreprenør, er der stor værdi i at integrere samarbejdet med fælles processer og værktøjer. Dermed undgås ikke bare designfejl, misforståelser og forsinkelser, men det åbner også mulighederne op for, at parterne sammen skaber et endnu bedre byggeri end man havde troet det muligt.


IPP - Integreret ProjektProces - er en fordanskning af konceptet IPD (Integrated Project Delivery), en ny standard for byggeriet, der spirer frem over hele kloden i disse år. IPD går helt enkelt udtrykt ud på at sikre nært samarbejde mellem parterne allerede tidligt i projektet, skabe fælles succeskriterier og understøtte samarbejdet med BIM og digitale collaboration-værktøjer.


Nøgleelementerne i en IPD-proces er blandt andet:


Involvering af hele byggeteamets medlemmer - også entreprenører - så tidligt som muligt 
Digitalt samarbejde vha. IKT og BIM - og minimering af papirbaserede processer
3D visualisering sikrer, at alle er på linje
En åben og tillidsfuld kultur, der sikrer deling på tværs af faggrænser
I Danmark er konceptet blevet oversat til IPP og anvendes af konsulentvirksomheden Optimise, der integrerer viden fra alle projektets deltagere gennem øget samarbejde og transparens og understøtter projektet med en række IKT- og BIM-relaterede ydelser. Hos Optimise's kunder skaber det besparelser på op til 15% af byggesummen.


Nu kan du lære selv at køre et projekt iht. til IPP konceptet. 


Byggeriets Ledelsescenter har netop sat sin nye IPP-leder uddannelse i søen - den første af sin slags i Danmark. Eksperterne fra Optimise er undervisere på kurset.


På uddannelsen delagtiggøres deltagerne i alle IPP-processerne og lærer, hvordan disse anvendes i den praktiske dagligdag. Deltagerne får alle processer og skabeloner med hjem og bliver klædt på til at igangsætte den næste sag efter et klart defineret roadmap.


"Vi arbejder for at skabe værdi i byggeriet. IPP konceptet er udviklet gennem to års hardcore arbejde med IKT og BIM. Processen tager afsæt i den mest effektive vej til målet og med inddragelse af alle projektets parter. Vores arbejdsmetoder har allerede vist sig at være værdiskabende på en række projekter, og det er vores ambition, at hele byggeriet får gavn af det, vi har lært. Så vi er glade for at dele vores viden og værktøjer med deltagerne på denne uddannelse", siger Michael Hoffman Erichsen, CEO og Co. founder i Optimise A/S.


IPP-leder uddannelsen kører første gang i København fra den 12. juni 2017.

Læs mere og find tilmelding her


Om Byggeriets Ledelsescenter

Byggeriets Ledelsescenter (BLC) er en dynamisk uddannelsesvirksomhed, opstået som et partnerskab mellem virksomhederne RIB A/S og K-Jacobsen A/S og i samarbejde med andre virksomheder med ledende fageksperter, der har berøring med digitalisering og byggeriet. BLC blev stiftet i 2013 med det formål at være et ledelsescenter, der arbejder for øget produktivitet og konkurrenceevne i dansk byggeri. 


Om Optimise A/S

Optimise A/S er et management consulting firma, der arbejder med IPP (Integreret Projekt Proces). IPP indeholder rådgivning, værktøjer og en forbedret projektproces, som giver bygherren en unik mulighed for at styre sit projekts mål inden for dets forventede krav – fra projektets start. Optimise går proaktivt ind i projektet og analyserer processer, tidsforbrug, økonomi og kvalitet. Blandt firmaets kunder ses Danmarks Tekniske Universitet, Nyt Hospital Nordsjælland, Domea, FAB, KAB, Bo-Vest, samt Billund, Gladsaxe og mange andre kommuner.