Nyt liv til ventilationsskakte

Proline har kastet sig over et nyt område og tilbyder nu strømpeforing og relining af ventilationsrør. Det første pilotprojekt er søsat og efterspørgslen er allerede så stor, at virksomheden vil ansætte nye teknikere hurtigst muligt.

Relining
Strømpeforing 3  side 3
 
 




Tekst af Pernille Christiansen

Siden 2008 har Proline tilbudt nye faldstammer uden udskiftning. Nu tager danskerne for alvor metoden til sig og efterspørger i stigende grad virksomhedens ekspertise. Dette stiller øgede krav til Proline om at udvikle og nytænke renoveringsarbejdet, og derfor er man for nyligt begyndt også at tilbyde strømpeforing og relining af ventilationsskakte.

Tilfredsstillende pilotprojekt
- Vi har netop lavet en test af renovering af ventilationsskakte for en rådgivende ingeniør på et større projekt i Hvidovre, forklarer Business Manager for Proline i Danmark, Henrik Sørensen.

Pilotprojektet afprøvede både strømpeforing og relining af ventilationsrørene, og begge metoder scorede tilfredsstillende høje værdier, da de blevet sat under tryk. Nu er det op til rådgiveren at beslutte, hvilken løsning der skal bruges i helhedsplanen, når renoveringen af de 11.000 lejligheder går i gang.

Undgå utætheder
- Metoden er den samme, som når vi reliner og strømpeforer faldstammer, men materialet er anderledes. Når vi renoverer ventilationsskakte uden udskiftning, sprøjter vi Ecomastic, det vil sige en form for vandbaseret brandbeskyttende maling, ind i systemet, forklarer Henrik Sørensen.

Herved tætnes huller og samlinger i eksisterende kanaler, hvilket sikrer maksimal sugeevne op gennem hele systemet. Denne teknik kan bruges til både rektangulære, firkantede og runde kanaler opført i alt fra asbest til beton og stål.

Brug for flere hænder
Proline er den første virksomhed på det danske marked til at renovere ventilationsskakte på denne måde, men markedet virker på alle måder modent til at introducere teknikken.

- Flere og flere rådgivere kontakter os med forespørgsler, men vi står med det positive problem, at vores teknikere er bookede helt frem til andet kvartal i det nye år. Derfor søger vi nye teknikere hurtigst muligt, afslutter Henrik Sørensen.

Kontaktinformation

  • Proline Danmark ApS
  • Lunikvej 24, 2670 Greve, Høgevej 4, 7000 Fredericia
  • Tlf: 63 61 85 45
  • Web: https://proline-group.com/da
  • Email : info@proline-group.dk