Optimeret belysning ude såvel som inde

Annonce

Optimeret belysning ude såvel som inde

Nyt Aalborg Universitetshospital og Hørsholm-hallen er to af flere projekter, som har nydt godt af fleksible Flood Light-lamper fra LED-TEK. Med disse lamper kan belysningen nemlig skræddersys til det specifikke behov – uanset om det er opførelsen af et supersygehus eller indendørs elitesport, der skal lyses op.

 

Tekst af Martin Fogt Pollas Rønberg

 

Flood Light fra LED-TEK findes i tre nye fleksible og robuste serier, som er udviklet til at dække en lang række belysningsbehov både ude og inde.

 

Spændvidden viser sig ikke mindst i de projekter, som lamperne bruges i, og som strækker sig fra pladsbelysning på Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) til halbelysning i Hørsholm-hallen.

 

- Med disse Flood Light-lamper laver du fleksibel, energirigtig belysning, der kan installeres med intelligent styring og minimerer udgifterne til drift og vedligehold. Uanset om du skal lyse op i idrætshaller, på stadions, p-arealer, byggepladser eller i lager- og produktionshaller, fortæller adm. direktør Steen Svendsen fra LED-TEK.

 

Virksomheden har ud over Flood Light et omfattende program af LED-belysning og bidrager ofte til kundernes projekter med rådgivning om designmæssige og tekniske aspekter ved produktvalg, lysberegninger, energitilskud m.m.

 

 

Tæt samarbejde sikrede aflevering til tiden

LED-TEK har på det seneste samarbejdet tæt med Lindpro, der er en af Danmarks største service- og teknikvirksomheder, om pladsbelysningen på NAU. Servicechef Kenneth Ellemann-Mortensen fra Lindpro fortæller:

 

- Pladsbelysningen skulle selvfølgelig først og fremmest sikre, at lysniveauerne levede op til kravene i arbejdsmiljøloven på ca. 20 lux i gennemsnit. Lamperne sidder jo ret højt oppe, så de skulle kunne lyse kraftigt nedad.

 

Samtidig var det vigtigt, at hver enkelt lampe blev udført med mulighed for intelligent styring, så lysstyrken kan justeres efter de aktuelle forhold og f.eks. dæmpes helt ned til 5 pct. i nattetimerne, hvor der er mindre aktivitet på pladsen. Kenneth Ellemann-Mortensen forklarer:

 

- LED-TEK har fra starten af projektet været med som rådgivere både i forhold til energi- og lysberegninger, så vi har fået sikret, at alle krav er opfyldt. Det betyder meget i en sag som denne, der er vundet i udbud.

 

Og trods den stramme tidsplan lykkedes det via godt samarbejde mellem LED-TEK, Lindpro og regionen at komme i mål til den aftalte tid, understreger han.

 

Belysning til knivskarpe tv-billeder

Et andet nyligt eksempel på anvendelsesmulighederne med LED-TEKs Flood Light er Hørsholm-hallen. Her har installationsfirmaet W. Johansen

 

El udskiftet den tidligere hal-belysning med DALI-styrede Flood Light fra LED-TEKs LED-580 Serie. Lysstyrken kan programmeres for hver enkelt lampe og således tilpasses de individuelle ønsker og aktuelle forhold i hallen.

 

Og det har bl.a. muliggjort, at hallen, der er hjemmebane for to basketball-hold i den bedste danske række, nu kan lyses kraftigt og koncentreret nok op til, at TV2 kan transmittere live i knivskarpe tv-billeder fra kampene.

 

- Gode tv-billeder kræver, at belysningen kører på 100 pct., hvilket er langt kraftigere, end hvad der er behov for, når hallen f.eks. skal bruges af yoga-udøvere. Samtidig var det et stort ønske fra Hørsholm Kommune, at belysningen blev så energibesparende og driftsvenlig som muligt, fortæller el-installatør Johnny Rasmussen.

 

- Stort set alle, som får ny belysning i dag, vælger LED. Det skyldes ikke alene energibesparelserne, som i det aktuelle tilfælde med Hørsholm-hallen i hvert fald er på 50 pct.

 

Det skyldes også lyskvaliteten samt det faktum, at mange LED-armaturer som fysiske indbygningsdele fylder så lidt, at de åbner for helt nye designmæssige muligheder. Endelig har LED-armaturerne jo en levetid, som er ca. dobbelt så lang som traditionelle armaturer, understreger Johnny Rasmussen.

led-tek

LED-TEK A/S

Kontaktinformation
LED-TEK A/S
Lundagervej 45A
8723 Løsning
Tlf:7384 1100
Email:  
Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555