Mere LED-belysning til boligforeningerne

Annonce

Mere LED-belysning til boligforeningerne

For landets boligforeninger kan det betyde mere end en halvering af det hidtidige energiforbrug at skifte til LED-belysning, der i dag også er en bæredygtig, intelligent og tryghedsskabende løsning.


Tekst af Rune H. Jensen


Et stigende antal boligforeninger skifter i disse år til LED-belysning, og det er efterhånden anerkendt, at LED-belysning både er en miljøvenlig, energibesparende og økonomisk fornuftig løsning – også i kroner og ører for lejere i boligforeninger og for f.eks. kommuner, der skal leve op til de skærpede 2020-krav:


Læs mere om Belysning

Sund fornuft med miljøvenlige park- og vejarmaturer

- LED-belysning begynder at tjene pengene hjem fra dag ét og betyder mere end en halvering af energiforbruget til belysning – og i mange tilfælde mere end det, siger Steen Svendsen, adm. direktør hos østjyske LED-TEK, der gennem en længere årrække har været pioner på området for bæredygtig LED-belysning.


- Både boligforeninger og kommuner har da også fået øjnene op for, at f.eks. vores vej- og parkarmaturer i LED 800-serien, med fordel kan bruges til mindre veje, stier, pladser og parker. Med de løsninger, vi har nu, kan vi dække behovet til det specifikke projekt i forhold til både effekt, levetid, intelligent styring og design, så det bliver en rigtig fornuftig investering økonomisk set og i forhold til bæredygtighed. Vi har da også allerede leveret mange LED-løsninger til bl.a. boligforeninger, genbrugsstationer og ældreboliger.
Tryggere rammer i boligforeningen

Udviklingen løber stærkt i disse år på LED-området, og LED-TEKs omtalte LED 800-serie er et eksempel på de teknologiske fremskridt, der bl.a. omfatter intelligent styring, høj fleksibilitet og hurtig og nem installation. Dertil kommer, at god belysning generelt minimerer risikoen for hærværk og er tryghedsskabende for boligforeningernes beboere.


LED-TEKs vej- og parkarmaturer i LED 800-serien spænder fra 30-120W i tre forskellige hustyper i aluminium og kan leveres med lysfarvetemperaturer fra 3.000 til 6.500 kelvin. De kan monteres både på vandrette og lodrette master og vinkles efter ønske, og de kan leveres med tidsstyret dæmpning og sensorstyring. Desuden er den estimerede levetid på de miljøvenlige armaturer over 50.000 timer.


- Vej- og parkarmaturerne er velegnede udendørs til f.eks. boligforeningers parkering og andre fælles områder, og de er et eksempel på LED-løsninger, hvor bæredygtighed, økonomi, et behageligt lys og tryghed går op i en højere enhed, slutter Steen Svendsen. 

led-tek

LED-TEK A/S

Kontaktinformation
LED-TEK A/S
Lundagervej 45A
8723 Løsning
Tlf:7384 1100
Email:  
Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555