God vej- og parkbelysning forbereder helhedsindtrykket

Annonce

God vej- og parkbelysning forbereder helhedsindtrykket

LED-belysning handler ikke kun om fornuftig økonomi, energireduktion og lang levetid – men også om at bidrage stilrent til det æstetiske helhedsindtryk omkring bygninger, parker og mindre veje.

 

En lang række af landets kommuner tænker i dag mere langsigtet og er begyndt at investere i LED-belysning til parker, veje og stisystemer i stedet for traditionel belysning. Samtidig er der også en stigende forståelse blandt arkitekter og bygherrer for, at udendørsbelysningen har en betydelig værdi både æstetisk, miljømæssigt og økonomisk i forbindelse med nybyggeri og renoveringer af bl.a. boligforeninger.

 

- Det er naturligvis en investering, men den er tjent rigtig hurtigt hjem igen. LED-belysning begynder at tjene pengene hjem fra dag ét og betyder mere en halvering af energiforbruget til belysning – og ofte mere end dét, siger Steen Svendsen, adm. direktør hos østjyske LED-TEK, der over en længere årrække har været en dansk pioner på området for bæredygtig LED-belysning.

 

Læs mere om Belysning

 

Stilren vej- og parkbelysning med styring og frihed

Teknisk direktør Bo Lindby supplerer, at LED-TEKs vej- og parkbelysning er intelligent LED-belysning i et enkelt og stilrent design, og funktionaliteten kan justeres efter behovet. Vejarmaturerne og parklamperne kan således grundlæggende styres på tre forskellige måder. De kan styres via almindelig automatisk tænd/sluk-funktion med en spredning, der følger vejen og dagslyset:

 

- Hver lampe har sin egen intelligens, strømforbruget reduceres til et minimum – og så er LED i sin essens en belysningsform uden vedligehold og med en meget lang forventet levetid på omkring 60.000 timer svarende til mere end 15 år. Vejarmaturerne kan desuden styres via wireless-kontrol til en strækning af vejlamper, hvor den første lampe styrer, mens et i princippet uendeligt antal ”slaver” kan kobles på og følger med. Endelig kan hver enkelt lampe styres individuelt. 

Trygge rammer og god økonomi

LED-løsningerne kan dermed både give en stor æstetisk og funktionel frihed, når f.eks. arkitekter skal vælge belysning til et offentligt eller privat projekt, hvor også den udendørs belysning har stor værdi for helhedsindtrykket og økonomien. Og hos LED-TEK mærker man en klar stigende forståelse for fordelene:

 

- Både kommuner og boligforeninger har fået øjnene op for, at f.eks. vores vej- og parkarmaturer i LED 800-serien kan imødekomme de skærpede 2020-krav og være særdeles fornuftige løsninger til stier, mindre veje, parker og pladser, siger Steen Svendsen, og fortsætter:

 

- Vi har allerede leveret mange LED-løsninger til bl.a. institutioner, boligforeninger, genbrugsstationer og ældreboliger, fordi vi nu har de løsninger, der kan dække behovet til det konkrete projekt i forhold til såvel design, effekt og levetid som intelligent styring. Dermed bliver LED-belysningen både en bæredygtig og økonomisk fornuftig løsning med et behageligt og effektivt lys i trygge rammer, slutter Steen Svendsen, der forventer fortsat stigende efterspørgsel på LED-belysning til veje, parker og stier i de kommende år.  

led-tek

LED-TEK A/S

Kontaktinformation
LED-TEK A/S
Lundagervej 45A
8723 Løsning
Tlf:7384 1100
Email:  
Service
Læs avisen online
Nyheder i din mailboks
Bygge & Anlægsavisen
Kontakt 
Medieinformation
Tip redaktionen!
Annoncer
www.bygge-anlaegsavisen.dk
Nyheder
Nybyggeri og renovering
Produktnyt
Motor/Transport
Profiler
Messer
Bygge- & Anlægsavisen

Bredgade 36. 1. Sal - Forhuset                               
1260 København K
CVR: 28890346
 
Telefontider:
Mandag - Fredag:    09.00 - 16.00
Hovednummer:     +45 3344 5555