Solidt undertag giver tryghed

I Grundtvigsparken i Kolding er en omfattende tagrenovering netop gået i gang. Mere end 3000 m² tag skal over de næste otte måneder udskiftes, og på det store projekt har man valgt at anvende Isolas undertag. Grundtvigsparken er opført i 1957 og består af 102 boliger i etagebyggeri.

Til tagrenoveringen anvender man Isola Isokraft, der er en kraftig tagpap til fast underlag af brædder eller krydsfiner, som kan anvendes til alle typer ventilerede tagkonstruktioner.

Projektleder Rene J Rasmussen fra tømrervirksomheden Jørgen Lund Frederiksen A/S har på projektet for første gang arbejdet med Isokraft fra Isola.

Han udtaler:

- Isolas produkter er nye på det danske marked, men vi har foreløbig fået et godt indtryk. Det faste undertag skulle overholde meget specifikke krav fra bygherren, og de lever deres data så rigeligt op til. Derudover blev undertaget testet og godkendt af Rambøll A/S, hvilket giver sikkerhed for, at man med Isokraft får et tørt og sundt hus.

 
Arbejdsmiljø i fokus
- Det er ikke så ofte, at vi laver den type undertag, som bliver anvendt på Grundtvigsparken, så det er første gang, at vi har Isokraft mellem hænderne, fortæller Rene J Rasmussen og fortsætter:

- Undertaget har en mindre vægtfylde, end man ellers oplever, og det gør det rart at arbejde med. Derudover er det mere elastisk end lignende undertage, som ofte kan være stive at arbejde med. Da vi i alt er 10 mand på tagprojektet, og målet er at blive færdig til jul, så er det vigtigt med en effektiv og glidende byggefase.

Derudover er undertaget gangfast, hvilket også er med til at give et godt arbejdsmiljø.

Kvalitetssikret byggeri
- Vi får rigtig god respons fra håndværkerne, der sætter pris på vores undertages egenskaber – fleksibiliteten, letheden og det hurtige klæb. Vi har et tæt samarbejde med de udførende, og vi kører gerne ud på byggepladserne og rådgiver og assistere, udtaler Markedschef Michael Lindberg i Isola.

Alle undertage fra Isola er godkendt under DUKO ordningen, hvilket beviser produkternes anvendelighed på forskellige projekter. Dokumentation er blevet vigtigere og vigtigere, da der er kommet større fokus på kvalitetssikret byggeri.
 
Sikker grund under fødderne
Isola Isokraft er et ekstra kraftig og robust undertag som giver taget fuld beskyttelse, selv under færdig tagdækning. Isokraft undertag tåler at stå utildækket i længere perioder og giver langt større fleksibilitet end traditionelle undertagsløsninger.

Færdiggørelsen at taget kan tilpasses en gunstig årstid. Isokraft er godkendt i DUKO – Klasse Høj på fast underlag af brædder eller tagkrydsfiner.

Alle Isolas produkter har lige fra starten af firmaets levetid været CE-mærkede, og al dokumentation fra DUKO og samtlige montagevejledninger er tilgængelige på www.isola-platon.dk