Building Green: Midt i en brydningstid

I mange år har debatten om bæredygtighed handlet om fremtiden og fremtidens standarder. På dette års Building Green messe har man ønsket at sætte fokus på eksisterende materialer, løsninger og projekter, som i dag er med til at gøre en forskel inden for byggebranchen.

 

Tekst af Mikkel Weber Sandahl

 

Building Green afholdes i år den 28. og den 29. oktober i Forum i København, og dette års messe kommer i højere grad til at fokusere på konkrete bæredygtige byggeprojekter og -materialer – både på seminarerne og konferencescenen. Administrerende direktør for Building Green Messen Henrik Ulander fortæller i den forbindelse:

 

– Vi er en byggemesse. Og derfor skal det handle om løsninger, og vi skal turde være konkrete. Vores fokus har udviklet sig fra at være på fælles standarder til også at dreje sig om materialer og den hastige udvikling, der sker på det område. Vi har allerede faciliteret diskussionen om fælles fodslag i forhold til standarder, hvis jeg skal være lidt fræk. På det område skal den videre diskussion foregå på detailniveau, hvor vi som messe ikke kan og skal være med – derfor har vi valgt i højere grad fokusere på innovative projekter, løsninger og produkter inden for byggebranchen.

 

”Vi er i et brydningsfelt lige nu”

Målet med Building Green har været at give forskellige aktører en mulighed for at mødes og tale sammen på tværs af gængse grænser.

 

– Vi forsøger at skabe en fleksibel og uafhængig ramme. Vi advokerer ikke én standard; løsningerne må folk selv finde. Vi er i et brydningsfelt lige nu, og producenters fokus på bæredygtig innovation er et udtryk for det. Der fornemmer vi en omfattende udvikling, som vi gerne vil understøtte, siger Henrik Ulander og fortsætter:

 

– Vores eneste barriere er et krav om klarhed fra vores udstillere: Det må ikke være diffust hvordan, man bidrager til, at bygningen enten ved tilblivelsen, i processen eller driften bliver mere energieffektiv – det skal potentielle udstillere kunne beskrive, for ellers må vi sige nej tak. Det er vi nødt til, selv om det er penge op ad lommen – vi skal opretholde vores niveau.

 

Tættere på virkeligheden

Henrik Ulander ser dialogen om bæredygtighed som tidens helt store spørgsmål, som kommer til at præge alle aspekter af byggebranchen over de kommende år, og han peger på genanvendelse som et voldsomt fokusområde lige nu – hvilket i denne sammenhæng omfatter håndtering af byggeaffald og genanvendelse af byggematerialer. I det hele taget mener han, at vi skal være bedre til at hive diskussionen ned på jorden og fokusere på de løsninger, der er tilgængelige nu, fremfor at tale om 25 eller 50 år:

 

– Vi har haft en forundring over, at bæredygtighedsdiskussionen har været så fjern fra virkeligheden – så fremtidsagtig, når man allerede nu kan bygge et helt hus, der både er CO² neutralt og har en positiv energibalance, og det vil vi med dette års messe gerne gøre muligt at vise.

Kontaktinformation

  • Building Green
  • Ørnevej 18, 1., 2400, København NV
  • Tlf: +45 35 25 35 45
  • Web: http://buildinggreen.eu/
  • Email : info@buildinggreen.eu